MacBook Air M1 batarya durumu normal mi?

• Konuyu başlatan 453482
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 4.496

453482

Kilopat
Makaleler
17
Yer
Türkiye, Ankara
Merhabalar,

Yaklaşık 3-4 ay önce 2. el bir MacBook Air M1 aldım. Gayet memnunum fakat batarya süresi şu sıralar yetmemeye başladı. Bu yüzden pil sağlığını kontrol ettim fakat değerin iyi ya da kötü olduğuna emin değilim. Bu yüzden size sormak istedim. Sizce bu değerler iyi midir? Eğer kötüyse batarya değişimi Apple servisinde ücretli mi olur (garantim devam ediyor)? Hem CoconutBattery, hem Sistem Ayarları'ndaki değerler ekran görüntülerinde mevcut. İyi forumlar dilerim.

Ekran Resmi 2023-01-02 15.52.44.png
Ekran Resmi 2023-01-02 15.47.26.png
Ekran Resmi 2023-01-02 15.47.13.png

Merhabalar,

Yaklaşık 3-4 ay önce 2. el bir MacBook Air M1 aldım. Gayet memnunum fakat batarya süresi şu sıralar yetmemeye başladı. Bu yüzden pil sağlığını kontrol ettim fakat değerin iyi ya da kötü olduğuna emin değilim. Bu yüzden size sormak istedim. Sizce bu değerler iyi midir? Eğer kötüyse batarya değişimi Apple servisinde ücretli mi olur (garantim devam ediyor)? Hem CoconutBattery, hem Sistem Ayarları'ndaki değerler ekran görüntülerinde mevcut. İyi forumlar dilerim.

Eki Görüntüle 1620846Eki Görüntüle 1620849Eki Görüntüle 1620850
Pil sağlığı Mac ayarlarında %89 gözüküyor, harici uygulamada %83 gözüküyor. Apple ürünlerde pil sağlığı %80 altında düştüğünde servis uyarısı verir ve pili değiştirmeniz gerekir.
Fakat şöyle bi sorun görmekteyim, Cycles kısmında 110 yazıyor, yani 110 şarj döngüsünde bulunmuş batarya ve pil sağlığı ayarlarda %89 gözüküyor.
Normalde %80 pil sağlığına gelmesi için 1000 tam şarj döngüsüne ihtiyaç var.
Ekran görüntüsü 2023-01-02 162735.png

Bu sitede anlattığı yeri ekran görüntüsü olarak atabilir misiniz ?

Pil sağlığı Mac ayarlarında %89 gözüküyor, harici uygulamada %83 gözüküyor. Apple ürünlerde pil sağlığı %80 altında düştüğünde servis uyarısı verir ve pili değiştirmeniz gerekir.
Fakat şöyle bi sorun görmekteyim, Cycles kısmında 110 yazıyor, yani 110 şarj döngüsünde bulunmuş batarya ve pil sağlığı ayarlarda %89 gözüküyor.
Normalde %80 pil sağlığına gelmesi için 1000 tam şarj döngüsüne ihtiyaç var.
Eki Görüntüle 1620857

Bu sitede anlattığı yeri ekran görüntüsü olarak atabilir misiniz ?
Ekran Resmi 2023-01-02 17.08.45.png

Buyrun.

Hocam normal duruyor, bu birazda göreceli bir konu. MacBook pilleri 1000 döngüye kadar gider ama tabi pil ölmüş olur. Size önerim aşağıda belirttiğim ekranda pil sağlığı kısmında Servis Öneriliyor yazana kadar kullanabilirsiniz, isterseniz yazmadan da değiştirebilirsiniz hem 2.el aldığınız için de pili yenilenmiş olur. Servis öneriliyor yazdığında Apple'dan randevu alıp ürünü bırakırsanız ücret karşılığında değiştirirler. Önceden İphone pillerini falan garanti kapsamında ücretsiz değiştirebiliyorduk ama artık garanti kapsamında bile ücret alıyorlar.

Apple'ın sitesinde ücret hakkında bu bilgiyi vermişler :
''Mac laptop'unuz için AppleCare Protection Plan satın aldıysanız ve pilinizin kapasitesi orijinal kapasitesinin yüzde 80'inden azsa Apple pili ücretsiz değiştirir.''
AppleCare Protection aldığınızı zannetmiyorum dolayısıyla ücret karşılığında değiştirebilirsiniz. Pil değiştirme ücretini de aşağıya bırakıyorum.
Kendiniz bakmak isterseniz de bu linkten bakabilirsiniz.

macos-ventura-system-settings-battery.png

Ekran görüntüsü 2023-01-02 173416.png

Bu arada hocam ekleme yapayım, İphone'ların batarya değişimlerine 1 Mart 2023'de 540 TL zam gelecek. Mac'lerin ve diğer ürünlerin batarya değişim ücretlerine de zam yapabilirler. Göz önünde bulundurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Aynı zamanda bende aynı sorunu yaşıyorum. Ben sıfır aldım cihaz ı pilim çok düşük ekran süreleri veriyor..
1675172778611.png
1675172762934.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı