MacBook Air M1 kasma ve donma oluyor

OKTAYB4

Hectopat
Son Monterey güncellemesinden sonra sistem boşta bile olsa kasıyor donuyor. Steam açıyorum acayip bir kasma. Normalde oyunda bile olsa WoT tanks Blitz 45 50 sıcaklık derece falan oluyordu ve bu deger stabil kalıyordu yükselmiyordu. Steam sadece açıldığında sistem direkt 50 derece oluyor. Neden bilmiyorum sistem boşta etkinlik penceresinde RAM kullanımı %55 60 arasında yani daha %40 45 boş RAM var. CPU kullanımı sadece %8. ona rağmen acayip kasıyor. Normalden sıcak çalışıyor sistem. Ama cleanmymac X ise 20 MB boş RAM gösteriyor. Anlamadım. Ne var ne yok temizledim sistemi. Dosyaları programları sildim. Kac kere yeniden baslattim olmadı. Şu an sadece Chrome da bir sekme açık normalde Max 30 derece olan sistem en yüksek 46 en düşük 38 derecede çalışıyor. Şu an tam 38 derece. Ne yapmalıyım temiz kurulum falan mi yoksa izlenecek bir yol yordam var mi bilgisi olan yazabilir mi?

Şaşkınım.Burada bir arkadaş macbook air m1 cihazının aşırı ısınmasından yakınıyordu. Aklıma o geldi. Ama o arkadaşta aldığı günden beri aynı sorun varmış.

Şaşkınım.Burada bir arkadaş macbook air m1 cihazının aşırı ısınmasından yakınıyordu. Aklıma o geldi. Ama o arkadaşta aldığı günden beri aynı sorun varmış.
Yani hocam bazı arkadaşlarım Huawei D15 vs alacaktı sırf onlara m1 işlemcinin gücünü göstermek için bile 70 80 programı ki aralarında çok güçlü programlar da var Adobe Photoshop gibi. Yani 70 80 programı aynı anda açmaya tıklayıp hepsini aynı anda açıyordum, en ufak bir kasma donma dahi olmuyorudu. Sıcaklık max 65 derece oluyordu. Öyle 100 derece vs görmesi için ne bileyim aşırı aşırı bir iş yapman lazımdı ki. Bilgisayar bir süre sonra kendi hızını ayarlayıp sıcaklığı 70 e çekiyordu.

Şuan sıfırdan sistem yükledim. Biraz kullanayım düzelmiş mi bilmiyorum.

Hocam umarım düzelir. Söz ettiğim konuyu alttan bulabilirsiniz. Belki işinize yarar. Bu arada güvenilir olmayan bir siteden bir şey indirdiniz mi?
macbook-air-m1-isiniyor.2143840
yok hocam sistem bosta 40 derece. degisen birsey yok. Daha once boyle degildi. Acmadigin uygulama kalmasin 50 ye zor geliyordu. Bir sekme suan yaziyi yazdigim chrome sekmesi acik. Oynadigim tek oyun wot blitz icin steam acik oyun acik degil suan iniyor birde oyunda deneyecegim kac derece oluyor, apple music acik ve 50 derece. Yok hocam tamamen optimizasyon ile alakali oldugunu dusunuyorum. Son guncellemenin bir etkisi var. Bosta 45 50 oyunda 40 45 civari gidiyor sicaklik. Sifir kurulum yaptim hani belli ki bir sorun var. Hala devam ediyor. Ustune 50 derece yazarken bile guncellemeden once ki 50 derece gibi sicak degil. Anlamadigim bosta arada mouse anlik donuyor sanki fps drop yer gibi. Oyunda boyle bir sey olmuyor.

Bende 1 ay önce aldım M1 Air 16 GB ve benimde bazen animasyonlarda kasıyor takılıyor sayfalarda makale okurken aşağı kaydırınca bir böyle olmaması gereken şeyler oluyor(drop ve fos düşüyor). Fare de bile belli oluyor neden bilimiyorum? Çözüm bulabildiniz mi?
Sürüm: Ventura 13.0.1 kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı