MacBook Air M1 TouchPad alt kısımda çakışmıyor

blackonder

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, MacBook Air M1 kullanıcısıyım. Böyle bir sorun fark ettim. Touchpadte en alt kısımda boydan boya parmağımla dokunduğumda algılamıyor. Sizde de en alt kısımda öyle mi?

Air 2017 kullanıyorum, parmağımı en alt kısma koyup hareket ettirirsem algılamıyor fakat ortadan başlayıp en dibe kadar hareket ettirirsem algılıyor.

Air 2017 kullanıyorum, parmağımı en alt kısma koyup hareket ettirirsem algılamıyor fakat ortadan başlayıp en dibe kadar hareket ettirirsem algılıyor.
Aynen öyle oluyor bende de. Ama en üstte öyle bir sorun olmuyor

Konuyu hortlatmış oldum fakat aynı durum benim 2022 Air'imde de var alt kısımda yaklaşık 1cm'lik bir alanda eksene yatay paralel olacak şekilde hareket algılamıyor tıklamaları algılıyor, sanırım Macbooklarda bu durum var. O kısımı kullanış açısından deadzone bırakmışlar gibi. Apple destek ile konuşacağım yarın. sonucu sizlere de yazarım.

Sakin olun sakin olun o bölge ölü bölge değil ve kasıtlı olarak öyle yanlış dokunmaları engellemek için eğer elinizi en köşeden başlayarak değdirirseniz algılamaz ama ortadan başlayıp en köşeleri gezdirirseniz algılar.

Aslında öyle olduğunu biliyorum bunu denedim lakin şöyle görselde işaretlediğim alana geldiğinde orta noktadan başlamış bile olsam hareketi kesiyor. Söylediğiniz olay sol kısım için işaretlediğim yerde oluyor lakin alt kısımda böyle bir durum yok. Hareketi orta kısımdan da başlatsam trackpad'in alt kısmında işaretli yere gelince imleç hareketi kesiliyor. Sizde de Mac varsa bir deneyebilir misiniz? Apple ile görüştüm randevu oluşturttular şimdi boşuna da gitmek istemiyorum Parmağım sadece işaretli alanda kalınca hareket kesiliyor normal kullanımda illa o alan dışında kaldığından hareketi engellemiyor ama biraz dar bir açıyla kullansam direkt kesiliyor. Büyük ihtimal hatalı dokunmaları önlemek için yapmışlar. Ben de çok tesadüfen fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…