Elektronik Macbook Air M2 8/256 13.6" 32.899TL

@adgyusufx

Uzun pil ömrü, uzun kullanımda ekran kalitesi daha az göz yorar, yazılım geliştirme ortamlarının kurulumu ve yönetilmesi daha rahattır. Yazılım geliştirme ortamlarının stabil ve akıcı olması.

Yeni bir pc için 16gb gerekli en az, her hangi bir web client projesi yaparken bile örn angular, react diyelim 8gb ın 6 küsür gb anlık olarak kullanımda oluyor. Bunun yanında fazla tarayıcı sekmesi diğer programları da açtığını düşünürsen ağırlaşan, yetersiz bir geliştirme ortamına dönüşüyor, hatta docker vs yanında açmaya hiç girmedim. Bu şekilde de geliştirmeye devam edersin ama uzun vadeli olmaz bir yerden sonra yormaya başlar. Elimde aktif olarak kullandığım 2019 model intel işlemcili 8gb ram olan ve m1 pro 16gb olan iki adet mac var ve 8gb ram içerende geliştirme yaparken ciddi şekilde ısınma ve ramden kaynaklı ağırlık kitlenmeler hissediyorum ki arka planda çok fazla programda açık olmak zorunda oluyor.

Dezavantajları olarak fiyatı dışında bir sorun açıkçası yok ve oyun oynamak içinde çok uygun makineler değiller yavaş yavaş m3 ler ile denemeler yapılıyor ama ben şahsen denemedim.

M1 ne kadar götürür sen daha iyi performans daha hızlı işlem yapmak isteyene kadar götürür. Mobil uygulama geliştiriyorsun diyelim derleme yaptın 2dk da sana yanıt döndü ve sen onu artık daha kısa sürede almak istediğinde o zaman M1 değil de üst modele geçmen gerekebilir yoksa M1 ile şu anda geliştirme yapma konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Temiz bakarsan uzun vadeli kullanım sunan cihazlar bunlar hala 2012 2011 yılına ait modelleri kullananlar biliyorum belki 10 sene sonra o günün teknolojisinde yazılım geliştirmek için kullanamazsın ama gündelik işler için kullanıma devam edebilirsin.

Aklıma gelen söyleyeceklerim bunlar açıkçası fiyat ve oyun oynamak dışında bir yazılımcının tereddüt edeceği bir nokta yok aksine ekran kalitesi ve pil ömrü zaten tek tercih sebebi olabilir. Pil ve ekran kalitesi olarak fiyat olarak daha cazip olan winodws OLED Ultrabooklar var ama işlem gücü olarak nasıldır hiç deneyimlemediğim için bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim hocam fazlasıyla açıklayıcı oldu.

8 GB olayın takmayın, Apple'ın 8 GB opsiyonlarını önde tutmasının sebebi zaten 16 GB'ı adamakıllı kullanamayacak olmanız. M2 Air 8 GB modeli ile çalışıyorum, iş yerim bile yeterli görmüş yani iki üç katını vermenize gerek yok. Bu cihazlar yazılım yapacak, webde dolaşacak ve ofis programları kullanacaklar adına çok çok mantıklı.

Ne iş yapıyorsunuz hocam? Hangi programları kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…