MacBook Air M2 alınır mı?

SEFA.JR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu fiyata alınır mı? 8 GB RAM sorun olur mu?
Evet olur. 16 minimum artık. Benim 4 5 senelik çıktığı zaman bile midrange sayilan telefonumda 8gb var 2024de 45k olan bir laptopda en az 16 olmalı.

Evet olur. 16 minimum artık. Benim 4 5 senelik çıktığı zaman bile midrange sayilan telefonumda 8 GB var 2024'te 45k olan bir laptopta en az 16 olmalı.

Hocam ilk defa Mac alacağım eğer Windows'taki gibi boşta 4 GB ve üzeri bir RAM kullanımı varsa dediğiniz gibi yetmeyebilir. bu fiyatlara önerebileceğiniz Windows veya Mac cihazlar var mı ? Bilgisayar programcılığı okuyorum ve uzun vadeli bir şey düşünüyorum.

Günlük kullanımda ve normal iş kullanımında, daha doğrusu render vb. olmayan kullanımda en ufak sorun çıkmaz.

Mac mümkün olduğunca yüksek Ram kullanır. Boşta yüksek kullanıyor gibi görünür, program kullanıp yüklendikçe Ram'ı ayarlar ve dağıtır. Windows gibi değildir.

16 GB olanı alsanız fena olmaz ama aradaki fiyat farkı özellikle TL bazında çok fazla. Bütçeniz var mı? Değer mi? Size bağlı. Ağır kullanmayacaksanız, modelleme falan yapmayacaksanız 8 GB Ram yeterli Mac'lerde.

512 GB kesinlikle almayın. En gereksizi odur. 256 GB alıp iş yükünüze göre taşınabilir SSD/HDD alıp geçin herkesin yaptığı gibi. Mantıklı olan o çünkü.

Günlük kullanımda ve normal iş kullanımında, daha doğrusu render vb. olmayan kullanımda en ufak sorun çıkmaz.

Mac mümkün olduğunca yüksek RAM kullanır. Boşta yüksek kullanıyor gibi görünür, program kullanıp yüklendikçe RAM'ı ayarlar ve dağıtır. Windows gibi değildir.

16 GB olanı alsanız fena olmaz ama aradaki fiyat farkı özellikle TL bazında çok fazla. Bütçeniz var mı? Değer mi? Size bağlı. Ağır kullanmayacaksanız, modelleme falan yapmayacaksanız 8 GB RAM yeterli Mac'lerde.

512 GB kesinlikle almayın. En gereksizi odur. 256 GB alıp iş yükünüze göre taşınabilir SSD/HDD alıp geçin herkesin yaptığı gibi. Mantıklı olan o çünkü.

Hocam yorumuzun için teşekkürler. 15 inc olanını istiyorum ama 16 GB RAM'li versiyonu sanırım piyasada kalmamış.

Hocam yorumuzun için teşekkürler. 15 inc olanını istiyorum ama 16 GB RAM'li versiyonu sanırım piyasada kalmamış.
Hocam 16 GB Ram'lı olanları bulmak hem zor hem de arada fahiş fiyat farkı var. Azıcık zorlayıp Pro alınabiliyor neredeyse. O ekstra 8 GB Ram'e ihtiyaç var mı, elzem mi bunu değerlendirmek gerekir. Mac cihazlar ciddi şekilde özelleştirilebilen ve ihtiyaca yönelik şekilde özelleştirilip alınması gereken cihazlardır.

PT bir süredir 8 GB fiyatına 16 GB'li Pro satıyordu M3. 59 bin TL idi sanırım. Ama bitmiş, bulamadım şimdi. Yine de bakar olun.

Hocam 16 GB RAM'lı olanları bulmak hem zor hem de arada fahiş fiyat farkı var. Azıcık zorlayıp Pro alınabiliyor neredeyse. O ekstra 8 GB RAM'e ihtiyaç var mı, elzem mi bunu değerlendirmek gerekir. Mac cihazlar ciddi şekilde özelleştirilebilen ve ihtiyaca yönelik şekilde özelleştirilip alınması gereken cihazlardır.

Pt bir süredir 8 GB fiyatına 16 GB'li Pro satıyordu m3. 59 bin TL idi sanırım. Ama bitmiş, bulamadım şimdi. Yine de bakar olun.

Hocam peki M.2 çip hakkında ne düşünüyorsunuz üstünden 2 yıl geçmiş günümüzde uzun vadeli kullanmak için alınır mı? Yoksa 50 bandına çıkıp M3 çipli bir model mi bakmalıyım.

Hocam peki M.2 çip hakkında ne düşünüyorsunuz üstünden 2 yıl geçmiş günümüzde uzun vadeli kullanmak için alınır mı? Yoksa 50 bandına çıkıp M3 çipli bir model mi bakmalıyım.
M2 M3'ün %95'i. Throttle sonrası aynı yere geliyor. Fark olsun istiyorsanız M4 bekleyeceksiniz mecburen. Aceleniz yoksa bekleyin, yakın zamanda tanıtılacak deniyor.

Hocam 16 GB Ram'lı olanları bulmak hem zor hem de arada fahiş fiyat farkı var. Azıcık zorlayıp Pro alınabiliyor neredeyse. O ekstra 8 GB Ram'e ihtiyaç var mı, elzem mi bunu değerlendirmek gerekir. Mac cihazlar ciddi şekilde özelleştirilebilen ve ihtiyaca yönelik şekilde özelleştirilip alınması gereken cihazlardır.

PT bir süredir 8 GB fiyatına 16 GB'li Pro satıyordu M3. 59 bin TL idi sanırım. Ama bitmiş, bulamadım şimdi. Yine de bakar olun.
Bir laptoba 45k verince cidden ucu ucuna yeten bisey almak istemiyor insan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı