MacBook Air M2 alınır mı?

Antalya TVT firması iPhone 16 tanıtıldığı gün Macbook Air M2 16GB RAM, 256 GB SSD cihazı 40.000 TL'ye satılıyordu. Hemen sonra tüm Apple ürünlerine Türkiye geneli zam geldi.

40 bin TL ve üzerine çıkacaksanız ve uzun yıllar kullanmak istediğinizi varsayarsak bence de 16GB RAM modelini alın. Bütçenizi biraz daha esneterek kartla tek çekim olacaksa 48.000 PT'den, yoksa 50.000 TL'ye 6 taksitle MediaMartk üzerinden alın derim.

Hocam doğru söylüyorsunuz ama RAM için 15 incden ve 512 depolamadan vazgeçilir mi?
Okulda kullanacağım için 13 incde taşıması rahat olur ama biraz küçük geliyor bana. Ama dediğiniz gibi uzun kullanımda 16 RAM önemli.

Antalya tvt firması iPhone 16 tanıtıldığı gün MacBook Air M.2 16 GB RAM, 256 GB SSD cihazı 40.000 TL'ye satılıyordu. Hemen sonra tüm Apple ürünlerine Türkiye geneli zam geldi.

40 bin TL ve üzerine çıkacaksanız ve uzun yıllar kullanmak istediğinizi varsayarsak bence de 16 GB RAM modelini alın. Bütçenizi biraz daha esneterek kartla tek çekim olacaksa 48.000 Pt'den, yoksa 50.000 TL'ye 6 taksitle mediamartk üzerinden alın derim.

Hocam doğru söylüyorsunuz ama RAM için 15 incden ve 512 depolamadan vazgeçilir mi?
Okulda kullanacağım için 13 incde taşıması rahat olur ama biraz küçük geliyor bana. Ama dediğiniz gibi uzun kullanımda 16 RAM önemli.
15 inc olayına dikkat etmemişim. Depolama harici SSD alınarak çok daha ucuza 1TB-2TB edinebilirsiniz. Ayrıca Mac Mini 8GB RAM cihazım var web yazılımı ve sunucu işleriyle uğraşırken veya film izleyip çok sayıda sekme açarken kendi kullanımım açısından 8GB RAM hiçbir problem yaratmadı fakat uzun vadeli kullanılacaksa 16GB RAM daha iyi.

Video render alayım, MacOS üzerinden sanal Windows kullanayım veya 3-5 oyun yükleyip oynamayı deneyeyim dediğinizde RAM yetmemeye başlar. Macbook çökmez bu durumda fakat diski RAM olarak kullanmaya başlayacağı için sistem yavaşlayacak ve diskin ömrü azalacaktır.

15 inc olayına dikkat etmemişim. Depolama harici SSD alınarak çok daha ucuza 1TB-2TB edinebilirsiniz. Ayrıca Mac mini 8 GB RAM cihazım var web yazılımı ve sunucu işleriyle uğraşırken veya film izleyip çok sayıda sekme açarken kendi kullanımım açısından 8 GB RAM hiçbir problem yaratmadı fakat uzun vadeli kullanılacaksa 16 GB RAM daha iyi.

Video render alayım, macOS üzerinden sanal Windows kullanayım veya 3-5 oyun yükleyip oynamayı deneyeyim dediğinizde RAM yetmemeye başlar. MacBook çökmez bu durumda fakat diski RAM olarak kullanmaya başlayacağı için sistem yavaşlayacak ve diskin ömrü azalacaktır.

Hocam merhaba M1 MacBook 16 GB modeli alınır mı? Yoksa Mac mini M.2 mi alayım yaninda AirPods hediyesi var.

Hocam merhaba M1 MacBook 16 GB modeli alınır mı? Yoksa Mac mini M.2 mi alayım yaninda AirPods hediyesi var.
Air M1 16GB (33.000 TL) ile Air M2 16GB (50.000 TL) arasında ortalama 17.000 TL fiyat farkı var. Bence aralarındaki performans farkı bu paraları hak etmeyecek kadar az.

İki yıldır Mac Mini M1 8GB kullanıyorum. Web uygulamaları kodluyorum ve bazen basit seviyede video render yaptığım oluyor. Yavaşladığına veya kastığına hiç şahit olmadım. Dışarı çıktığım zamanlarda işleri yürütebilmek amacıyla iPhone 16 tanıtıldığı gün ek indirimlerle beraber 39.000 TL'ye Air M2 16GB modelini aldım.

Kısaca bütçenize bağlı bir durum. Ben olsam şu an fiyatı sebebiyle Macbook Air M1 16GB RAM alırdım fakat birkaç sene sonra güncelleme almayacağını not düşmek lazım. Güncelleme önemliyse, biraz daha fazla para verip 7-8 yıl kullanmak istiyorsanız ve acil ihtiyacınız yoksa eğer başka bir kampanya kovalayın veya Air M4 gibi modelleri bekleyin derim. Apple.com resmi sitesinde zaten fiyatlar biraz daha yüksek o sebeple Airpods kampanyasının pek bir önemi kalmıyor gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı