MacBook Air M2 bilgisayarın otomatik olarak açılması

Misstaken

Megapat
Daha fazla  
Merhaba sosyal. Çok yakın zamanda almış olduğum MacBook Air M2 modelindeki bilgisayarımı sol üstteki Apple logosuna tıklayıp sistemi kapat diyerek kapatıyorum. Bilgisayarın tamamen kapanmasını bekledikten sonra ekranı kapatıyorum ve kaldırıyorum. Ancak aklıma takılan sorun şu; bunun bir sorun olup olmadığına da emin değilim ancak ekranı kaldırdığım an güç düğmesine basmadan bilgisayar kendiliğinden açılıyor. İnternette gezinirken Terminal'i açıp sudo NVRAM autoboot=%00 yaz çözülür tarzında bir metin gördüm denedim ancak pek de çözüm bulduğumu söyleyemem. Bilgisayarı açıp tekrar kapattım az önce klavyeyi vs silmek için bilgisayarın kapalı olduğuna neredeyse kesin emin olmama rağmen artık normal bir tuşa (güç düğmesine değil) basmamdan kaynaklı mı yoksa Touchpad'e dokundum diye mi bilmiyorum ancak bilgisayar otomatik olarak açıldı. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar dilerim.

aa öyle mi.. ilk defa macbook bir bilgisayar kullanıyorum işleyişe çok hakim değilim yıllardır windows kullanınca ben klasik bilgisayar mantığı ile yaklaşmıştım

aa öyle mi.. ilk defa macbook bir bilgisayar kullanıyorum işleyişe çok hakim değilim yıllardır windows kullanınca ben klasik bilgisayar mantığı ile yaklaşmıştım

Aynen oyle hocam. Ben yaklasik 2 yildir M1 MBP kullaniyorum bilgisayari 1 kere bile kapatmadim. Guncellemeden guncellemeye de yeniden baslar o kadar. Isiniz bitince kapagi kapatin yeter.

Aynen oyle hocam. Ben yaklasik 2 yildir M1 MBP kullaniyorum bilgisayari 1 kere bile kapatmadim. Guncellemeden guncellemeye de yeniden baslar o kadar. Isiniz bitince kapagi kapatin yeter.
peki bu bilgisayarın piline zarar vermez mi ya yoksa çok klasik bir mantıkla mı düşünüyorum sonuçta bilgisayarı hiç kapatmıyoruz

peki bu bilgisayarın piline zarar vermez mi ya yoksa çok klasik bir mantıkla mı düşünüyorum sonuçta bilgisayarı hiç kapatmıyoruz

Zarar vermez hocam zaten kapagi kapattiginiz an pilden cok az yiyor cihaz. Aksam kapagi kapatin sabah acin muhtemelen ayni sarjda bulursunuz olsa olsa yuzde 1-2 gider.

Konuyu tekrar canlandırıyorum, kusura bakmayın. Macbook'u kapatmadan taşımakta sıkıntı var mı? Ben sürekli işim bitince kapatıyorum fakat her gün işe gidip geliyorum ve çantamda taşıyorum. Sadece kapağını kapatarak uyku modunda taşımamın zararı olur mu?

Aksine daha iyi kapatmaniza gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…