Merhaba arkadaşlar,
MacBook Air M.2'de yaşadığım bir sorunla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Belki aranızda benzer bir deneyimi olan veya bu konuda bilgisi olan vardır.
Sorunum ve detayları.
MacBook Air M2 MacOS 26 tahoe beta yüklüyken, yanına asahi Linux kurdum. Bir süre kullandıktan sonra klavyeyi Türkçe Q olarak ayarlayamadığım için asahi Linux'tan vazgeçmeye karar verdim.
Disk İzlencesi üzerinden asahi Linux'a ait tüm disk bölümlerini (Partition'ları) temizledim. Bu işlemi yaparken Mac'i yeniden başlatmadım veya kapatıp açmadım.
Temizleme işleminden sonra, gece Mac'i şarjda bırakmayı unutmuşum ve pil tamamen bitmiş. Sabah şarja takıp Mac'i açmaya çalıştığımda ise bilgisayar açılmıyor ve bir hata mesajı alıyorum. (aldığım hata mesajının fotoğrafını konuya ekledim.)
Olası senaryo ve beklentim.
Tahminimce, asahi Linux disklerini temizlerken MacOS'un başlangıç diskindeki veya önyükleyicisindeki (bootloader) bir kısım zarar görmüş olabilir. Pilin tamamen bitmesi de durumu tetiklemiş veya daha görünür hale getirmiş olabilir.
Bu sorunun genellikle DFU modu ile Firmware geri yükleme (revive/restore) işlemiyle çözüldüğünü biliyorum. Ancak bu işlem için çalışan başka bir Mac bilgisayara, bir USB-C kablosuna ve Apple Configurator 2 yazılımına ihtiyacım var. Benim şu an böyle bir imkanım yok.
Servise götürdüğümde yazılımsal bir sorun olduğu için büyük ihtimalle ücret talep edeceklerdir. Bu nedenle, servis ücreti ödemeden önce kendi imkanlarımla çözmeye çalışmak istiyorum.
Yardım talebim.
Kocaeli, kartepe ve çevresinde M1 veya M.2 çipli başka bir Mac bilgisayarı olan ve DFU modu ile Mac'imi canlandırmama yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum. İşlem çok uzun sürmüyor ve Apple'ın kendi yazılımıyla (Configurator 2) güvenli bir şekilde yapılabiliyor.
Bu konuda yardımcı olabileceğini düşünenler, konu altına yazarak veya özel mesaj (pm) yoluyla bana ulaşabilir. Umarım Kocaeli'de bu sorunu birlikte çözebileceğim birini bulabilirim.
Şimdiden teşekkürler!
Arkadaşlar aradan 10 gün geçti ve hiçbir Allah’ ın kulu yardımcı olmadı maalesef anlayacağınız bu sorunu ben çözebilirdim fakat elimde ikinci bir mac bilgisayar olmadığından çözemedim. Şimdi sizlere bir soru Apple Troy bu cihazı yapar mı? Yaparsa tahmini ne kadar ücret alır?