MacBook Air M3 13" vs 15"

AltanA

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake Smart BX1 80Plus Bronze 650W
Intel Core i5 12400F soket 1700 12. nesil 2.50GHz 18MB önbellek 10nm
MSI Pro H610M-G Intel H610 soket 1700 DDR4 3200MHz (OC) M.2
Crucial 500GB P3 serisi 3D NAND NVMe M.2 SSD
XPG 16 GB (2x8GB) Gammix D30 kırmızı DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Power Boost VK-H002b USB3.0 4x14cm ARGB MESH
Gigabyte GeForce RTX 3070 eagle r2.0 OC 8 GB GDDR6 256bit NVIDIA RGB
Meslek
İcra Katibi
M3 çipli MacBook Air almayı düşünüyorum ama 13" 16 RAM 512 SSD ve 15" 16 RAM 256 SSD model arasında kararsız kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Hepsiburada üzerinden faizsiz 9 taksit ile alacağım.

Tamamen sizin kişisel tercihinizle alakalı hocam. Ben 13" modeli tercih ederdim çünkü çok fazla yanımda taşımam gerekiyor ve kompakt cihazları seviyorum. Sizin için boyut mu yoksa hafıza mı önemli? Bunu netleştirecek olan sizsiniz.

Daha önce 13" deneyimlediniz ve işinizi gördüğünü düşünüyorsanız 13" 512'yi tercih edin. Bende 13" kullanıyorum ama sadece dışarı çıktığım zaman kullandığım için tam gün kullanımda beni yavaşlatır mı bilemiyorum. Hiç deneyiminiz yoksa mağazada fiziksel olarak bi test edin bence. Disk olayını harici şekilde çözebilirsiniz illa 512 diye 13inc'i seçmek zorunda hissetmeyin.

Aslında şöyle Gürgençler bayisinde 13 denedim çok küçük geldi 15 denedim oda çok büyük geldi biliyorum saçma diyeceksiniz ama ilk defa MacBook alacağım sanırım ekran çok ince olduğu için biraz da ben göz yamışması mı yaşadım anlamadım. 13" ve 15" arasında çözünürlük farkı var mı yoksa aynı çözünürlükte ekran inç değeri mi değişiyor? Sahibinden'de ilan bakıyorum örneğin 13" model diyelim 3840 X 2160 yazan da var 3200 X 1800 yazanda var gerçekten oturtamadım tam kafamda. 13" modeller 8 CPU 8 GPU 15" modeller 8 CPU 10 GPU olabiliyor almışken 8 CPU 10 GPU almak isterim mesela.

Çözünürlük farkı var (15: 2880 x 1864 piksel, 13: 2560 x 1664 piksel) ancak ekran boyutu da büyüdüğü için görsel kalite anlamında fark görmezsin. Zaten birbirine çok yakın değerler.

15" modelin pil ömrü ve performansı bir tık daha iyi olabilir. Air serisi pasif soğutmayla soğutulduğu için ne kadar alan varsa ısı da o kadar iyi dağıtılır. Pil olarak da 15" modelde "66.5 watt-saatlik entegre lityum polimer pil" bulunurken 13" varyantında "52.6 watt-saatlik entegre lityum polimer pil" bulunuyor ancak büyük ekran biraz daha fazla enerji tüketir, unutmamak lazım.

Sonuç olarak aralarındaki farklar gerçekten çok küçük. Kararı verirken kişisel tercihe bakmanı tavsiye ederim.

Sen hangisini tercih ederdin dersen de küçük olacağına büyük olsun daha iyi. 13" cidden tablet gibi geliyor bazen.

MacBook Air yerine 14" ASUS ZenBook 14 de alabilirsin, Ryzen 8840HS işlemcili varyantı hem prize bağlı hem de pildeki performans olarak M3 çipli Air'dan daha güçlü diye biliyorum. Çözünürlük 1200p olsa da 14" gibi küçük ekranlarda göze batmıyor ve OLED panel o eksiği kapatabiliyor. Pil ömrü olarak da gayet tatmin edici değerler sunuyor.

Bu tarz ayrıntılara önem veriyorsanız belki m2 pro'da tercihleriniz arasına girebilir. Pro'larda genelde ekran parlaklığı, pil kapasitesi ve hoparlör kalitesi gibi avantajları oluyor.

13" air isteyen 10 GPU olarakda sipariş verilebiliyor olması lazım. Bilgilere apple kendi sitesinden bakarsan daha doğru sonuç alırsın. Sahibinden ilanlarında rastgele girebiliyorlar bir çok bilgiyi.

Bende evde olmadığım zamanlar için bi air alayım diye yola çıkıp pro alarak bu macerayı sonlandırmıştım. Eski nesil 15" macbook pro satarak 13" pro'ya geçmiştim. Ekran boyutunun olumsuz yönde bir etkisi olmadı. Taşınabilirliği arttırdı. Ekran boyutuyla uyumlu bir thule taşıma çantası aldım herşey çok rahat.

Yani ekran boyutunu çok takmadan gpu ram ve disk gibi alanlarda karşılaştırıp işine geleni almanı öneririm.

Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ediyorum tüm bilgiler için ASUS almayı düşünmüyorum hem piyasası düşüyor bu tarz ürünlerin hem de Windows istemiyorum her açıdan MacBook daha mantıklı.

Hocam çok sağ olun bayağı oturdu kafamda boyuta takılmıyacağım Hepsiburada üzerinden 9 ay faizsisz taksit verdikleri için oradan bakacağım bulursam bir ilnk atarım yardımcı olursanız sevinirim.

Bu 2'sinden birisini aliyim diyorum ama CPU ve GPU sayılarından emin olamadım 10GPU olanı almak istiyorum.

15" olanın en düşük 10gpu geliyor ondan emin olabilirsiniz. hepsiburada 3200 kupon kodu veriyor galiba ozaman fiyatıda güzel olur. Pt'de de 49.999'a satılıyor.

Diğeri 8 gpu modeli.

15" olanın en düşük 10GPU geliyor ondan emin olabilirsiniz. Hepsiburada 3200 kupon kodu veriyor galiba o zaman fiyatı da güzel olur. Pt'de de 49.999'a satılıyor.

Diğeri 8 GPU modeli.

Pt'de maalesef taksit faizli burada faizsiz 9 yaptıracağım çok teşekkür ediyorum sipariş geçeceğim son olarak renk tecrübeniz var mı gece siyahı alacaktım da çok iz bırakıyor dediler uzay grisi mi aliyim?

Maclerde gümüş renk bana artık eski görünüyor. İntel işlemcili mac'ler gibi.
Gece yarısı görünüş olarak hoşuma gidiyor ama çok iz bırakıyor diyor alanlar (deneyimlemedim).

Şuan uzay grisi kullanıyorum renk olarak da hoşuma gidiyor iz bırakmama konusunda da başarılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…