MacBook Air M3 vs MacBook Air M4

• Konuyu başlatan acmts
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 91

acmts

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yakın zamanda sessiz ve uzun ömürlü deneyim sunması nedeniyle MacBook Air almayı planlıyorum. SPSS, nvivo gibi analiz programlarının yanında, canva, figma ve antigravity gibi üretkenlik uygulamalarını da kullanacağım. Bu senaryoda iki seçenek belirledim:
1. MacBook Air M3 16 GB RAM, 512 GB SSD (52.000 ₺)
2. MacBook Air M4 16 GB RAM, 512 GB SSD (60.000 ₺)

İlgili senaryo için iki işlemci arasında çok farklılık olur mu, bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

M4'ün çekirdek sayısı daha fazla.

Her ikisinde de 4 Performans çekirdeği varken M4 olanda 6 tane, M3 olanda 4 tane verimlilik çekirdeği var. Sanki aynı işlemciye 2 tane daha verimlilik çekirdeği ekleyip performansı arttırmışlar gibi duruyor. M5'de yapay zeka için çekirdekler var. Bence uzun ömürlülük ve yazılım desteği bakımından yapay zeka destekli çekirdeği olan M5'i alın.

Madem 60000TL bütçe ayırdınız bence eğitim sayfasından M5 Air Siparişi verin. M5 almasanız bile en azından Pozitif Teknoloji gibi eğitim indirimli sitelerden daha ucuza alın. Apple sitesinde belge istemiyor diye biliyorum, PT sitesinde istiyor.

M3 işlemcinin fazlasıyla yeterli olduğu bir durumda ekstra 8K vermemeyi tercih ederim. Ancak çok daha avantajlı olacaksa çıkabilirim.

Ne kadar büyük projelerde çalışacaksınız? Evet çok güçlü işlemciler aradaki farkı uzun vadede görürsünüz.

Bende M5 önerecektim uzun süre arkanıza bakmazsınız güncelliğini korur, eğitim sayfasına da bakmamıştım M4 yerine M5 tercih edilmeli.

M4'ün çekirdek sayısı daha fazla.

Her ikisinde de 4 Performans çekirdeği varken M4 olanda 6 tane, M3 olanda 4 tane verimlilik çekirdeği var. Sanki aynı işlemciye 2 tane daha verimlilik çekirdeği ekleyip performansı arttırmışlar gibi duruyor. M5'de yapay zeka için çekirdekler var. Bence uzun ömürlülük ve yazılım desteği bakımından yapay zeka destekli çekirdeği olan M5'i alın.

Madem 60000TL bütçe ayırdınız bence eğitim sayfasından M5 Air Siparişi verin. M5 almasanız bile en azından Pozitif Teknoloji gibi eğitim indirimli sitelerden daha ucuza alın. Apple sitesinde belge istemiyor diye biliyorum, PT sitesinde istiyor.

Bunu yeni gördüm, bu fiyat bandına çıkmışken M5 tercih etmek çok daha mantıklı, teşekkür ederim.

Ne kadar büyük projelerde çalışacaksınız? Evet çok güçlü işlemciler aradaki farkı uzun vadede görürsünüz.

Bende M5 önerecektim uzun süre arkanıza bakmazsınız güncelliğini korur, eğitim sayfasına da bakmamıştım M4 yerine M5 tercih edilmeli.
Şuan sadece kişisel amaçlı web ve mobil uygulamalar geliştiriyorum. Bunun dışında doktora öğrencisi olduğum için çoklu sekmeler, microsoft office ve analiz programlarını eş zamanlı kullanabiliyorum. Aynı fiyat skalasında dediğiniz gibi M5'i tercih etmek daha mantıklı. Teşekkür ederim.

1-2 hafta bekle, M5 Air modelleri çıksın. Pozitif Teknoloji üzerinden daha ucuza alabilirsin ama taksitte faiz ekliyorlar.
Kartla alacağım takdirde sadece peşin fiyatına alışveriş yapmaya özen gösteriyorum. Dediğin gibi 1-2 hafta bekleyip PT, Hepsiburada gibi platformlar üzerinden indirimleri takip edeceğim. Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı