Macbook Air M3 vs Macbook Pro M3

CruaLHawK

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Elimde halihazırda Windows bir cihaz var o yüzden Mac tarafında bir cihaz bakıyorum. Bu bilgisayar ile bu bilgisayar arasında donanımsal olarak bir fark yok ikisi de 8CPU 10 GPU'lu M3 işlemcili, 16 Gb Ram ve 512 Gb SSD'ye sahip. Lakin arada 12 bin lira fark var. Pro modeli almak bu farka değer mi acaba? Tam olarak farkı ne kullanan birisi açıklayabilir mi? Teşekkürler, iyi forumlar.

Hocam yeni cikan Snapdragon modellere bakabilirsiniz. M3 Pro islemci gucunde ve verimliliginde işlemciler. Şarjı uzun giden Windows laptop. Asusun bir modeli var mesela OLED ekranlı. Müthiş cihaz. Ama illa bu ikisinden biri diyorsaniz MB Pro

Termal olarak daha başarılı Pro modeli, Air modelinde yazılım ve diğer ağır işler açısından termal bir darboğaz oluyor bir süre sonra ısıdan dolayı performans düşüyor, çıktı süresi uzuyor vesaire. Pro almalısınız, ilk 2-3 sene Pro'yu belki tam kapasite kullanmayacaksınız fakat sonrası için işinize yarayacaktır termal başarım.

Uzun ömürlü olması açısından pro modeli tabii ki de air modelleri de işinizi görür ama belli bir süreden sonra darboğaz ve türlü sorunlar çıkartacaktır. pro modellerinin tek dezavantajı pil oluyor belli süre sonra prizde yaşam sürdürüyorsunuz.

Hocam eylül ayında ki Apple şovunda M4 işlemcili yeni MacBook Pro modelinin tanıtılması kesin gibi bir şey şahsen biraz beklerdim ama muhakkak fiyatlar da değişiklik olur. Diyeceğim o ki eğer acil lazım değil ise ve bütçe sıkıntınız yoksa bekleyin ama şu an lazımsa ve bütçe konusunda sıkıntı olabilir diyorsanız Pro alın geçin.

Aslında çok ağır işler yapacağımı düşünmüyorum. Bilgisayarı sadece yazılım alanında kullanacağım. Ama sizin dediğinizi çoğu kişiden de duydum. Ne kadar özellikleri aynı olsa da darboğaz yaratıyormuş. Air'in uzun süreli kullanımda hantallaşmaya başladığını söylediler.

Önerebileceğiniz bir model var mı peki Snapdragon işlemcili? Daha yeni çıktıkları için optimizasyonlarının ne kadar iyi olduğundan şüpheliyim.

M4 işlemciyi birkaç yerden inceledim. Çok bir fark yaratamamışlar yeni işlemcide. Şu an Apple'ın M4 için söylediği değerleri M3 ile karşılaştırınca kayda değer bir fark yok. Hem şu sıra staj dönemindeyim onun için de yakın zamanda alabilmek benim için daha iyi olacak.

Son düzenleme:
Aşırı profesyonel çalışmadığı için beklemesine gerek yok, M3 alıp geçebilir.

Bütçeniz sınırsızsa Surface Laptop 7. Eger değilse ASUS Vivobook S 15 (S5507)|Dizüstü Bilgisayar Ev|ASUS Türkiye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…