MacBook Air M4 alınır mı?

denster

Kilopat
MacBook Air M4, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 45 bin liraya alınır mı? Data science işleriyle uğraşıyorum, genelde Jupyter Notebook, SQL ve Python kullanıyorum. Arada haftada bir LoL oynarım. Bu özellikler yeter mi, yoksa Pro modeller daha mı iyi olur?

Air ağır işlemlerde ısı 70 üzerine çıktığında gücünü kısacaktır. Buna göre karar vermelisin. Ben m4 air alacağıma m2 veya m3 pro modellerine bakarım açıkcası. Dikkat etmen gereken bir diğer noktada ram seçimi. Ben şuan 16gb ram kullanıyorum ama özellikle yapay zeka araçlarını kullanmaya başladığımda ram takasa giriyor. Eğer bilgisayarı bir - iki hafta kapatmadıysam bu sefer takasdaki bellek oranı artıyor ve kasma hissi gösteriyor. Uzun yıllar kullanım planın varsa 16 üzeri tercih etmeni öneririm. Zaten sistemi açıyorum bir iki tarayıcı ve photoshop derken ram 10 gb üzerine çıkıyor bende.

Air ağır işlemlerde ısı 70 üzerine çıktığında gücünü kısacaktır. Buna göre karar vermelisin. Ben m4 air alacağıma m2 veya m3 pro modellerine bakarım açıkcası. Dikkat etmen gereken bir diğer noktada ram seçimi. Ben şuan 16gb ram kullanıyorum ama özellikle yapay zeka araçlarını kullanmaya başladığımda ram takasa giriyor. Eğer bilgisayarı bir - iki hafta kapatmadıysam bu sefer takasdaki bellek oranı artıyor ve kasma hissi gösteriyor. Uzun yıllar kullanım planın varsa 16 üzeri tercih etmeni öneririm. Zaten sistemi açıyorum bir iki tarayıcı ve photoshop derken ram 10 gb üzerine çıkıyor bende.
Fan muhabbeti sıkıntı gibi duruyor. Soğutucu çözer mi durumu sanmam ama. Benim bilgisayar bazı ml algoritmalarını çalıştırması çok uzun sürmeye başladı artık. Macteki performansı da nasıl olur bilmiyorum açıkçası. Kör alım olucak biraz alırsam.

Bütçe 60 civarı.

Hocam size ilerisini de düşünmek amaçlı Pro öneririm Air serisinde iş uzadıkça cihaz sıkıntıya giriyor, pozitif teknonoji sitesinde M4 Pro 512 GB 60k gibi bir fiyata geliyor 24 GB RAM önerirdim ilerisi için çok iyi olurdu ama 24 RAM'li modelin fiyatı 1TB hafıza ile 82 civarına çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı