MacBook Air M4 şarjda kullanmanın pile zararı var mıdır?

Efe Berke Bilir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, MacBook Air M4 kullanıyorum ve genellikle TFT oynuyorum. Şarj 100 iken şarja takılı şekilde oynamak zarar verir mi? Veya gün içerisinde şarjda kullanmak güvenli olur mu batarya sağlığı açısından?

Pilin en sağlıklı olduğu aralık 20-80'dir bu aralıkta ne kadar tutarsanız o kadar iyi olur fakat bundan çok çok daha önemli olanı yüksek sıcaklıktır. 20-80 aralığına dikkat etmenize pek gerek yok ama sıcaklık kısmı ciddi önemlidir. Ne kadar yüksek sıcaklıklara ulaşıyorsa pilin ömrü o kadar kısa olur.

Al Dente yazılımını indir pili 80’de sabitle. O noktadan sonra prize takılı olduğunda gücü direkt adaptörden alır pilden değil. Bu sayede pil döngüsü artmaz cihazın.
Pil döngüsüne nasıl bir etkisi olabilir ki hocam?

Pil 100'den 0'a 5 saatte geliyor diyelim. Sen cihazı 80'e sabitlediğinde ve 5 saat kullandığında yine pil döngüsü 1 artacaktır.

Son düzenleme:
Pil döngüsüne nasıl bir etkisi olabilir ki hocam?

Pil 100'den 0'a 5 saatte geliyor diyelim. Sen cihazı 80'e sabitlediğinde ve 5 saat kullandığında yine pil döngüsü 1 artacaktır.

Gücü pilden almadığında pil döngüsü niye çalışsın? Ben Ocak ayında M4 MBP aldım pil döngüm 13’de şu an. 80’de sabitleme mantığı pile daha az zarar vermek yoksa 100’de de sabitleyebilirsin ama zaten prizden güç çektiğin durum için cihazı tam doldurmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı