Macbook Air Mid 2012 13" BIOS Güncelleme

Win 8.1 pro x64 yükledim ama çözüm olmadı. Hala aynı sıkıntı devam ediyor ve bu sefer extra sıkıntı var. Açıldığında ekran parlaklığı çok az oluyor 2 tane panelden denediğim halde arttıramıyorum.

Şu anda sitede mevcut olan 3 sürücüyü de denedim update'leri yaptım ama çözüm olmadı.

Sistem açılırken alt tuşuna basılı tutuyorum ve seçenekler geliyor efi boot ve windows diye windowstan yükleniyor efi boot'ta mbr/gpt hatası veriyor yüklenmiyor sıkıntı burdan kaynaklı olabilir mi? (Yüklemeyi USB'den harici bir dvd writer ile yapıyorum)

Şimdi yeniden formatlayacağım da görüyorsanız ve mümkünse fikriniz nedir konu hakkında.

Bu arada disk i gpt'ye çevirdim EFI BOOT olarak yükledim bu sefer driverları görmüyor. Düzelmesi için yapılabilecek hiçbir şey yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bozuk değil daha önceki sürücülerden çalıştığını biliyorum. Çözümü kendim buldum buraya yazıyorum.

1. Mac sisteminde EFI ve SMC güncelliyoruz
2. Windows'u EFI boot olarak değil Windows olarak yüklüyoruz (çünkü uyumlu olmadığını gördüm).
3. Yüklendikten sonra hiçbir şeye dokunmadan "Bu bilgisayar"a sağ tık yapıp özelliklere gelip gelişmiş sistem ayarlarını açıyoruz.
4. Performansta ayarlara basıyoruz ve "Görsel" seçeneğinin altında "en iyi performans için ayarla" seçeneğini seçiyoruz (Çünkü daha az gereksinim istiyor).
5. Aynı yerde "Gelişmiş" seçeneğinin altında "sanal bellek" kısmında "değiştir" e basıyoruz ve "özel boyut"u seçip "başlangıç" değerine ram miktarının 1.5 katını "En büyük boyut" a ram miktarının 3 katını yazıyıoruz "ayarla"ya ve sonra "tamam"a basıyoruz (uygula tamam-tamam diye devam ediyor).
6. Kişiselleştirden masaüstü arka planına = Resim konumundan düz renkleri seçiyoruz ve istediğimiz rengi ayarlıyoruz (Çünkü daha az gereksinim istiyor).
7. .net framework'leri yüklüyoruz daha sonra Win8 güncelleştirmesi (güvenlik değil) olan her şeyi (ve dışındaki hiçbir şeyi) işaretliyoruz ve güncelleme yapıyoruz.
8. Visual c++ 2005'ten 2013'e (x86-x64) hepsini yüklüyoruz.
9. Direct x i yüklüyoruz.
10. Daha sonra en güncel (beta olmayan) intel driver'ını yüklüyoruz (Ancak yükleme başlarken "WinSat Aero ..." şeklindeki yazıdan işareti kaldırıyoruz ve yüklüyoruz.
11. Ccleaner ve Advanced System Care Pro kuruyoruz (orjinalleştirmenizi öneririm). Ayarları yapıp bilgisayarın hatalarını düzeltiyoruz (önce ASC'den sonra CCleaner'dan) ve ASC deki turbo gücü de açıyoruz (orda gözüken tüm hizmetleri kapatıyoruz).
12. Razer Game Booster programını kurup "UTILITIES" de "TWEAK" seçeneğini açıyoruz "recommended" ı işaretleyip "optimize" a basıyoruz.
13. Şimdi ccleaner'dan başlangıçta açık olan (İntel ile alakalı olanlar dışında) her şeyi kapalı (pasif) durumuna getiriyoruz.
14. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve güle güle kullanın.

NOT:
Boot Camp yüklemenizi tavsiye etmem gereksiz kaynak yiyor ve hizmetlerini devre dışı bıraksanız da kaynak tüketmeye devam ediyor.
Dilerseniz ASC CCleaner ve Razer Game Booster programlarını düzeltmeleri yaptıktan sonra kaldırabilirsiniz.
ASC de bilgisayar güvenliği özelliklerini etkinleştirmek bir işe yaramayacaktır boşuna kaynak tüketimi yapmasın kapatın gitsin.
Win7'de Bir de çekirdek park hizmeti seçeneğini aktif edip tam performansa çıkarmanız işe yarayacaktır (Win 8.1'de bu zaten tam performans).

Başkası da aynı sorunları yaşıyorsa bu çözümü yaparlar ve faydalı olur diye umut ediyorum.
Sadece macbook'ta değil diğer herhangi bilgisayarda ve Win7, Win8 ve Win8.1 windowslarda driver update'inden sonra görüntü alamayan windows açılmayan oc yapamayan arkadaşlar için de bu çözüm geçerlidir. Hatta OC'den extra verim sağlıyor.

Win 8.1 ile beni tanıştırdığı için de Recep BALTAŞ'a teşekkürler.

Bir diğer bilgisayarım da nvidia 8400m g kullanıyor özellikle win7'de o eski kartlar için ve yeni driverlar için tek çözüm yalnızca bu yazdıklarımdır ve sonrasında muhtemelen overclock yapmaları gerekebilir (nvidia nForce ile) fakat oyun oynamak isteyenler yeni driverlarla yine de oynayamayabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı