MacBook Air OS X kaldırma

Ataoski09

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
MacBook Air cihazıma bootcamp ile Windows 8.1 kurdum, ama 128 GB SSD olduğu için yer sıkıntısında sorun yaşıyorum. Yapmak istediğim OS Xişletim sistemini bilgisayardan tamamen kaldırıp Windows ile devam etmek. Ama bunu yaparken Windows'daki verilerimin gitmesini istemiyorum. Yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,
MacBook Air cihazıma bootcamp ile Windows 8.1 kurdum, ama 128 GB SSD olduğu için yer sıkıntısında sorun yaşıyorum. Yapmak istediğim OS Xişletim sistemini bilgisayardan tamamen kaldırıp Windows ile devam etmek. Ama bunu yaparken Windows'daki verilerimin gitmesini istemiyorum. Yardım edebilir misiniz?
Sadece Windows kullanamazsın.

Veriler kaybolmadan mümkün değil. Baştan Windows kurulumu yaparsanız olabilir. Diskin Osx kurulu HFS+ kısmını ne kadar silsenizde Windows Disk izlencesinden disk genişletmeniz mümkün değil. Sıfırdan Windows kurulmu düşünürseniz:

Önce internet recovery'i açıp disk izlencesinden SSD'nin tamamını exFat olarak formatlarsınız (Apple dosya sistemi Windows yükleme ekranında formatlanmıyor diye biliyorum). Daha sonrasında OSx yüklemede ekranına gelmeden önce Windows 10 yükleme medyasını cihaza takıp cihazı resetleyin "ALT" tuşuna basılı tutup gelen ekranda Windows'u seçin. Disk seçim ekranında gerekli düzenlemeleri yaparak tamamen 128 GB'lık tek bölüntülü Windows kurabilirsiniz.

Biraz meşakkatli. Ama dediğim SSD'yi komple silmeden olmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı