- En önemli olan şey uzun ömür. Aldıktan sonra 6–7 sene kadar değiştirmek istemiyorum ve bu süre zarfında performans kaybı yaşamasını istemiyorum. (Mac)
- Uzun süre dışarıda götürecek pil performansı. (Mac)
- Güneş altında kullanırken ekranın net görülebilir olması. (Hangi cihaz kaç nit veriyor ona bakmak lazım. MacBook Air m4'te 500 nit olması lazım.)
- 5–10 sekme tarayıcı + VS Code + Spotify açıkken dışarıda cayır cayır ısınmaması. (Bu işlemlerde iki cihazda aşırı ısınmaz muhtemelen)
- Derslerimde kullanacağım VS Code veya başka alternatif uygulamaları sorunsuz ve ücretsiz yükleyebilme. (Bunu araştırmanı öneririm. VS Code Mac uyumlu görünüyor.)
- Dizi-film izlerken keyfimi bozmayacak bir ekran görüntüsü ve hoparlör performansı. (Mac)
- Taşınabilirlik. (Mac)
- Çok da önemli olmasa da arada TFT gibi çerez oyunları oynama ihtimalim var. Mümkünse bunları açmalı. (Araştırmanı öneririm. LoL falan oynattığını biliyorum. Ama eğer konu oyunsa burada Win derim.)
Kısaca taşınabilirlik uzun pil ömrü gibi konforlar Mac'de mevcut. Windows 4060'lı bir cihaz bunları karşılayamaz. Ayrıca işletim sistemi stabilliği konusunda da önde cihazı 3 ay kapatmasanız yine hatasız çalışırsınız. Ama oyun işin içine girince Mac'i elerim. Ayrıca kullanacağın programların uyumluluğunuda kontrol etmen şart.
Programlarda ağır işlemler söz konusu olursa Air yetersiz kalabilir. Fan olmadığından performans düşürebilir. M4 Air yerine M3 veya M2 MacBook Pro burada çözüm olabilir.