Macbook Air vs Windows Notebook

CengizBal

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler gençler. Şimdi şöyle bir sorunum var. Ben grafikerlik okuyorum yani İllustrator, Photoshop, InDesign... vb. programları kullacağım. Yalnız ben pro sürümlere baktım benim bütçeyi çok aşıyor. O yüzden Pro sürümü almayacağım. Şimdi sizden isteğim, bana akıl vermeniz. 3500 TL bütçem var, iyi özelliklere sahip Air sürümlerde var. Ben şimdi windows tabanlı notebook mu alayım yoksa mac air benim işimi görür mü ? Şunu da siz sormadan söyleyeyim. Diyeceksiniz ki " neden mac alıyorsun, windows işini görecektir" bu sorunun cevabında şöyle vereyim. Evet windows işimi görür ama, mac'i öğrenmek ve ekran görüntüsü çok hoşuma gidiyor. O yüzden mac istiyorum. Sizin de düşünceleriniz veya önerileriniz nelerdir ?

@Recep Baltaş

Kullanmak istediğin programları Air ile performanslı kullanamazsın. Nihayetinde Air bir notebook. Eğer o bütçede donanım olarak daha güçlü Windows cihazlar var ise bunlara yönel. Ayrıca Win tabanlı bir cihaz alırsan buna OS X kurulumu da yapabilirsin (OS X için donanımsal olarak uygun olması kaydıyla). Bu sayede OS X işletim sistemi de denersin.

Şimdi çalıştığım reklam ajansın da kullanılan mac'ler var. Yani görüntü kalitesi süper. Sanki windows tabanlıda pikselli resim, mac'in ekranın da vektör haline geliyor. O derece güzel bir görüntüsü var. Ben win tabanlı bir cihaza OS X kurduğum da mac'in ekranın da ki görüntü kalitesini alamam diye düşünüyorum. Üstelikte ben sıkça dekupe yapan bir insanım. Görüntü kalitesine o yüzden önem veriyorum.

2013 sonrası Mac cihazlarda Retina ekran kullanılıyor. Bunlarda ki ekran çözünürlüğü elbette yüksek. Elbette yeni model Air cihazlarda retina ekran kullanıyor. Ancak dediğim gibi, bu cihaz profesyonel bir iş cihazı olarak tasarlanmamıştır. Çalıştığın ajansta kullanılan cihazlar çoğunlukla iMac olmalı. Bütçene uygun yüksek ekran çözünürlüğü sağlayan cihazlar bakabilirsin.

Teşekkürler. Peki sizin bana önerebileceğiniz cihazlar varsa link atar mısınız ? Çünkü mac konusunda az bilgiye sahibim. Bilen birisinden yardım almak lazım. Sonuçta o kadar para verilecek yani. Sizin önerebileceğiniz cihaz varsa alabilirim. Bütçeyi de belirttim zaten.

Görüntü kalitesi, daha doğrusu ekran kalitesi donanımsal bir özellik. Atıyorum 1366x768 çözünürlüklü bir laptopa ne kurarsan kur kalite bakından çok fark etmez diye düşünüyorum. Zaten MacBook Proların en cazip özelliklerinden birisi de ekran panellerinin kalitesi ve yüksek ppi değerleri.
Yerinde olsam ekran çözünürlüğü yüksek (en aşağı 1920x1080 çözünürlüklü olmalı) ve iyi bir grafik işlemciye sahip bir model tercih ederdim. Fiyat/performans olarak Monster tavsiye ederim. Bütün önyargılarımı yok etti. Verdiğim her kuruşu helal ediyorum.

Edit: Monster tavsiyemin sebebi fiyat/performans olarak üst seviye olması yanında, macOS işletim sistemi de kurabilmen. Reklamını yaptığım sanılmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…