MacBook alınmalı mı?

KeJi

Decapat
Daha fazla  
Bayağı bir kez sordum ancak son kez daha sormak istedim. Elimde sağlam bir Windows laptop var. Satıp MacBook Air M1/16 almayı düşünüyorum. Elektrik elektronik mühendisiyim ve yazılımla uğraşan biriyim. Bu alana yöneleceğim. Bu hareketi yapmam mantıklı olur mu sizce? Beni korkutan SSD sorunu bunu nasıl çözebilirim ne almam gerekir? Böyle link şeklinde öneride de bulunursanız sevinirim. Detaya önem veren biriyim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Öncelikle MacBook almanı kesin tavsiye ederim, dayanıklılık anlamında minimum 6-7 sene net götürür fazlası var eksiği yok , şarj desen 15 saat falan, ama sağlam Windows laptop ı bırakıp, Air ne kadar mantıklı ondan çok emin değilim, ben M1 işlemcili 13" MacBook Pro kullanıyorum çok memnunum, Excel ve powerbi çalışıyorum 8 GB sorun yaşamadım Excel'de hafif dosyalar değil.
Air tecrübesi olanlar yardımcı olursa daha iyi olur onun dışında Pro tarafını %100 tavsiye ederim.

Proya bütçem yetmiyor malesef. Elimdeki pc özellikleri şöyle
Ram: 16GB
ssd: 512GB
Ekran Kartı: RTX3050
işlemci: Ryzen 7 5800HS

Bir de diğer sorum macbookta ssd sorunu yaşarsam ne almam gerekiyor harici olarak var mı bir öneriniz.

Çok uzman değilim bu konularda ama SSD illaki takılıyordur en olmadı harici diskle desteklersin de, senin laptop çok iimiş, bunu bırakıp Air'a geçmek bilemedim açıkçası
MacBook kesin daha uzun dayanıcak ama zor karar daha uzman yanıtlasın bakalım ben de merak ettim.

Oyun oynamayı bırakalı çok oldu. Okul ve yazılım hayatım için istiyorum. 512 de alamıyorum ona da bütçem yetmiyor malesef. Ama harici bir ssd işimi görüyorsa çok güzel olur.

Oyun oynamayı bırakalı çok oldu. Okul ve yazılım hayatım için istiyorum. 512 de alamıyorum ona da bütçem yetmiyor maalesef. Ama harici bir SSD işimi görüyorsa çok güzel olur.

Attığım SSD'yi alırsanız Type-C üzerinden çok yüksek hızlara ulaşırsınız hiç sorun olmaz. Ve zaten küçücük. Ama biraz tuzlu işte maalesef.

Herhangi taşınabilir bir ssd ile sorunu çözersiniz.Type C’li bir ssd de alabilirsiniz veya usb c hub alıp normal usb girişi olarakta halledersiniz size kalmış.Yukarda atılan Sandisk’in ssdsi bence en iyisi ama yine de ek bir alternatif olarak şu üründe var nasıldır bilmiyorum;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…