MacBook başlangıçta açılmıyor

FatihAksoy47

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Technopat'ta ki ilk konum öncelikle olay örgüsünden bahsedeyim.

Arkadaş PC'den anlıyorum da MacBook laptopunu bana verdi sürümü ise yanlış hatırlamıyorsam (10.5.8) idi ve yanında herhangi bir isim bir şey yoktu. İnternette baktığımda ise macOS X Leopard yazıyor her neyse.

Sahibi uygulama güncellenmiyor, bir şeye giremiyorum diyordu. Safari ile sadece Apple sitesine giriyordu bende Apple klasiktir güncellemesiz bir şey açmaz diye güncelleyeyim dedim klasik Windows kullanıcısı gibi format atsam olur diye :/.

Bu konuya istinaden: Çözüldü: macOS ISO dosyası

Buradan: macOS ISO Collection (10.10.5 - 13.0 developer seed) : Apple : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive 10.10.5 Yosemite ISO'yu indirip internette ki Mac için bootable flash yapma rehberinde Power ISO kullanıyordu hatta rehberi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her şeyi tamamladım... Videoya göre gittim.
MacBook'u açtım command tuşuna basılı tuttum, 2 disk çıktı bir sistem ve flash bellek sevindim ilk kez format atacağım Mac PC'ye diye ama işte,
Araçları kullanarak ana diski sildim yeniden Partition yaptım 1 bölümleme olarak sonra kurma olayına geldim. Durum tam da burada oluyor galiba işlemleri başlattım 5-10 saniye kadar bir ilerleme oldu sonra disk hatası verdi. Bende DMG değil de ISO ile mi yaptım ondan mı diye çıkış yapıp kapattım.
Sonrası.

P20915-100836.jpg

Gece 4 gibi uyudum umudu keserek, herhangi bir kurtarma menüsü odur budur çıkmıyor internette ki çözümleri denediğimde ama yine de el elden üstündür yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada disk Windows'ta görmüyor başka bir harici kutusuyla deneyeceğim belki bende ki bozuktur 200 GB yedek HDD var bende olmadı onu takarak sıfırdan formatlayabilirsem oda olur :)

Teşekkürler.

İsmini cismini modelini vs vermemişsiniz ama eski bir cihaz olduğunu tahmin ediyorum. En kolay yolu söyleyeyim. Kurtarma yardımcısı varsa onunla veya yoksa kurtarma DVD'si ile boot edip işletim sistemi yüklemeniz gerekiyor.

Ayrıca ne olduğu belli olmayan rastgele Hackintosh ISO dosyalarını MacBook için kullanmanız uygun olmayabilir...

İsmini cismini modelini vs vermemişsiniz ama eski bir cihaz olduğunu tahmin ediyorum. En kolay yolu söyleyeyim. Kurtarma yardımcısı varsa onunla veya yoksa kurtarma DVD'si ile boot edip işletim sistemi yüklemeniz gerekiyor.

Ayrıca ne olduğu belli olmayan rastgele Hackintosh ISO dosyalarını MacBook için kullanmanız uygun olmayabilir...
sağolun hocam kurtarma dvdsi işine bir bakayım sahibinde varsa yoksa netten bulacağım yine :/ peki bootable usb ile ilgili bir öneriniz var mıdır ? Teşekkürler. (mac görmemişiyim hocam model hakkında haklısınız bulamadım sayılar var arka kapakta pc çalışırken hakkında kısmında da yoktu.)

Ek olarak şöyle birşey düşünüyorum iş yerinde macbook pro var onu kullanarak kopya hdd yada boot flash oluşturabilir miyim ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı