MacBook depolama alanı artırmak icin fazla para verilmeli mi?

BugraFurkanX

Decapat
merhaba,

Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum ve bu yüzden de bir MacBook alacağım. Apple'ın sitesine baktığımda MacBook Air M.2 modelinin 256 GB ve 512 GB olan modelleri arasında yaklaşık 6500TL gibi bir fark var. Sadece 256 GB ek alan için bu fiyatı vermeye değer mi açıkçası bana çok absürt geldi bu durum. Nedenini bilen veya daha iyi bir önerisi olanlar da yazarsa sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

10 liraya sizi götürecek başka bir cihaz alırsınız bana kalırsa o kazığı yemeyin.
2 lira falan olsa yine neyse diyeceğim de 1135G7li bir cihaz bile paşa paşa çalışıyor o işlerde.
Lüzumu yok.

İleride harici depolamayla falan uğraşacağınıza şimdiden 512 olanı almanızı tavsiye ederim. 256 günümüzde düşük bir rakam. 512'de düşük ama eh işte yine idare ediyor.

Ben ilk macbook pro'mu 1tb almıştım. 2. macbook promu 512gb aldım ve şimdi 3. macbook pro yolda onuda 512 aldım.

Eğer sana disk alanı çok lazım olmuyorsa 256 kabul edilebilir. Ne kadar disk alanına ihtiyacın olduğunu en iyi kendin bilirsin. Aradaki rakama değermi değmezmi diye örnekledim ben. Kullandığın program ve dosyaların boyutu 256'yi aşıyorsa harici disk kullanma durumun oluşabilir.

Ben 256 aldım. 512 almak isterdim ancak üstüne bütçe farkını koyamadım. Ama çok depolamaya ihtiyaç duyan birisi değilim. Zaten hep büyük boyutlu dosyalarla çalıştığım için (video işleri) 512 de alsam bana yetmeyecekti o yüzden her zaman harici SSD içinden çalışırım zaten. O nedenle 256 almakta bir sakınca görmedim. Gerekli tüm programlarımı kurduğumda bile 180 GB yerim kalıyor. (Adobe yazılımları, tarayıcılar vs) Her şeyim depolama amaçlı kullandığım harici HDD'lerimde ve Cloud sistemlerindedir. Telefonumda da 64 GB kullanırım ve yarısı boş kalır hep.

Hocam fotoğraf, video vb. depolamak istiyorsanız Google One'ın üyelik fiyatları uygun bence, 256 GB fark için 6500 lira çok astronomik bir sayı, elbette bir alternatifi vardır/olmalı.

Bence depolama yerine RAM daha önemli bir etken, depolamayı harici olarak çözebilirsiniz.

Günlük işlerimi halletmek için 5 aydır kullandığım bilgisayarımda depolama alanını nasıl kullandığım aşağıdadır.
M2 air 1500/1500mb/S okuma yazma hızları var baz modelin, upgrade edilince 3000/3000'e çıkmakta.

USB 3.1 Gen 2 (up to 10Gb/s) taşınabilir SSD alırsanız 1250/1250 MB/s hızlarına sahip olacaksınız.
Thunderbolt 3 veya usb4 destekleyen bir SSD alırsanız 5000/5000 MB/S hızlarına sahip olabiilirsiniz.
1tb yaklaşık 3000TL civarlarında 2 tb yaklaşık 6000TL civarlarında

yani upgrade edip 3000/3000 hızlarına sahip olabilir, yada M1 baz model alıp (3000/3000) hızlarına sahip upgrade edince 6000/6000 oluyor. yine de 1-2TBlik harici SSD alıp üzerinde çalışmak neredeyse cihazın içindeki hızlarda çalışabiliyorsunuz.

Ortalama günlük kullanım için macos dahil olmak üzere 50gb alan kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…