MacBook Depolama Yükseltme

Swind

Kilopat
Daha fazla  
MacBook'ların depolaması yükseltilebiliyor mu (sitesinden değil de masaüstü gibi takılarak) yoksa harici bir disk mi almak gerekiyor ?

Yükseltilebiliyor. SSD soketine bakarak SSD alabilir ve yükseltebilirsin. HDD takılıyor mu onun hakkında bir bilgim yok.

MacBook'ların depolaması yükseltilebiliyor mu (sitesinden değil de masaüstü gibi takılarak) yoksa harici bir disk mi almak gerekiyor ?

2016 Yılı dahil ve sonrası için hiç bir MacBook modeline SSD veya HDD takılmıyor ancak servis yükseltebilir. Onun dışında Harddisk satın alarak kullanabilirsiniz. Eski modeller için JetDrive'lar mevcut onlar kullanılarak hafıza kartı girişine takılabiliyordu normal SSD gibi.

Serviste anakart değişimi ile yapıyormuş yükseltmeyi. Alırken depolamayı yüksek tutmakta fayda var lakin sadece ssd seçeneği olduğu için pahalı oluyorlar.

Serviste anakart değişimi ile yapıyormuş yükseltmeyi. Alırken depolamayı yüksek tutmakta fayda var lakin sadece ssd seçeneği olduğu için pahalı oluyorlar.

Yeni modeller alacaksanız yüksek tutmakta fayda var çünkü bayağı pahalıya patlıyor. Eski modellerde hafıza kartı girişine takılan JetDrive’lar mevcut Apple’ın 1.000 liraya verdiği 128GB SSD’yi o JetDrive sayesinde 256GB alıyorsunuz 1.000 Liraya bir de bilgisayarınız 128GB, toplamda 384GB SSD’li MacBook’unuz olmuş oluyor. Fakat yeni çıkanlarda böyle bir şey mümkün değil o yüzden alabileceğiniz en yüksek modeli almak daha mantıklı.

Fusion Drive mantığı bence çok iyiydi. En azından ucuzdu. Bunun kullanılabilmesi için Macbook Pro'ları biraz kalın tutmaları gerekirdi. Anlamadığım şey ise markaların incelik takıntısı. Biraz daha kalın olsun işlevli olsun diyenlerdenim ben.
Ben Asus N56VZ bilgisayarımı bile rahat rahat taşıyorum. İnsanlar 2.5 kg taşımaktan kollarım ağrıyor diyor. Bu insanlar hiç dışarı çıkıp pazara gitmiyor mu? Ben elimde 10 tane poşetle döndüğümü biliyorum.
Tüketici ne ki üretici de ne olsun.
Başta çok ağır, ince ve hafif yapın derler. Sonra niye portları attınız, niye tümleşik yaptınız diye kızarlar.

2015 MacBook Prolar boyut olarak çok iyiydi boşuna o kadar abarttılar. Aslında asıl amaç USB3.1’e öncülük etmekti, bununla birlikte de neden insanlara aksesuar satmayalım dediler. Bu şekilde kullanıyorlar. Aslında bakınca tüm girişler USB3.1 olması kötü bir durum değil şuan için kötü çünkü ona uygun ürünler yok herkeste.

Aksesuar konusunda sıkıntı yok. Bence diğer şeyleri kaldırmakla bir yandan iyi yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü USB Type-c görüntü, depolama, şarj gibi imkanlar sunuyor. Hatta o kadar hızlı ki (40gb/s) eGPU yaparkende direk usb-c portuna bağlıyorsun çalışıyor. Sadece tek sorun her şeyin tümleşik olması. Mesela bilgisayarın rami yandı. Lakin her şey tümleşik olduğu için SSD içindeki verilerini de kurtaramayacaksın. İşin maddi boyutunu geçtim böyle de bir sorun var.
Diyeceksin yedek olayı var. Peki ya yedek almadın. Tüm veriler bilgisayar ile gitti.

Böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ama bu tür sorularınız için Apple ile bizzat kendiniz görüşebilirsiniz. Onlar daha net ve detaylı bilgi verirler.

Böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ama bu tür sorularınız için Apple ile bizzat kendiniz görüşebilirsiniz. Onlar daha net ve detaylı bilgi verirler.
Ne yazık ki öyle. Almayı düşünüyordum her şeyi sordum. Burada söylediklerim oradan aldığım bilgiler.
Her şeye rağmen kaliteli bilgisayarlar üretiyorlar. Bilgisayar bozulduğunda verileri kaybetmemek için time capsule kullanmak şart.

Benim açtığım bir konu var. Ona yorum atmışsınız hatta o konuyu açma sebebim bunlara rağmen alınabilir mi? Uzun süre kullanan arkadaşların yorum yapmasını bekliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…