MacBook alma amacınız eğer tasarım olsun kod falan değilse Windows laptop almanız daha fazla mantıklı olur. Zira 2. elde almayı düşündüğünüz MacBook'lardan belki daha iyi modeller bulunabilir. Belkide 6K TL civarına Ryzen 5 5500u gibi laptop alınabilir (fiyatını tam hatırlamıyorum ama bu fiyatlarda olduğunu hatırlıyorum sadece.)
7.5k TL civarında şu an fiyatları ve 512 GB SSD'li modelinden alabilirsin mesela.
Ya açıkçası Apple ekosistemine şahsi bir düşkünlüğüm var. Telefonum falan da Apple olduğu için senkronizasyon bakımından da iyi oluyor.
Mesela şu anki bilgisayarım Windows'da çok daha iyi performans vermesine rağmen Hackintosh ile Mac kullanıyorum.
Mac'de bulunan uygulamalar falan günlük hayatımı çok kolaylaştırıyor. Windows'da eşi benzeri bulunmayan ufak ama hayat kurtarıcı güzel minik uygulamalarım var.
Ayrıca Mac'deki font-rendering ile fontların Windows'dan çok daha güzel görünmesi gibi ufak tefek şeyler beni Mac'den ayrılmaktan korkutuyor.
Zaman zaman Windows'a geri geçiyorum ama kısa sürede tekrar Mac'e dönüyorum.
Bu sebeple Windows bilgisayar almak gibi bir düşünce her ne kadar daha mantıklı gibi dursa da ben bu fikri kafamdan uzak tutmaya çalışıyorum.
Intel işlemcili bir laptop alıp Hackintosh kurma fikri her ne kadar mantıklı da olsa, derme çatma tulumba tarzı dışı Windows içi Mac bir makine yapmak istemiyorum.
Olacaksa komple Apple olsun diye düşünüyorum.
Konuda da yazdığım gibi internet surf, ve Front-End kodlama yapıyorum. Mesleğim zaten yazılım.
Dolayısı ile oyun falan oynamayacağım. Video edit de yapmayacağım.
Şu anki cihazım i7 4790 işlemci ve HD 7850 1GB ekran kartına sahip.
Uzun yıllardır bu makineyi kullanıyorum ve kasma donma yaşamadan tüm günlük işlerimi yapabiliyorum.
Şu anda bilgisayarım satsam 2.5 3K ediyor. Hal böyle iken 5-6k verip MacBook alınca, bu makinede aldığım performansı bile alamazsam bu beni çok üzer.
Bunun olmasından korktuğum için bu konuyu açtım fikirleri almak için.