Macbook Hard Disk değiştirdim nasıl kurulum yaparım ?

onurcosgun

Megapat
Makaleler
3
Merhabalar
Macbook Unibody Core 2 Duo modeli Macbook var elimde ve Hard diski bozulduğu için elimde olan başka Hard diski taktım fakat Mac OS X kurmam gerekiyor kurulum için Usb bellek hazırlamam gerekiyor nasıl hazırlamalıyım ? Ayrıca Macbook'a uygun olan OS X i nerden indirebilirim ?
@Recep Baltaş

OS X kurulu bir bilgisayara AppStore üzerinden Mavericks'i indirdikten sonra:

• Uygulamalar --> İzlenceler --> Disk İzlencesi programını açın; en az 8 GB ve üzeri olan USB diskinize tıklayın ve Mac OS X Extended (Genişletilmiş) Journaled (Günlüklü) olarak silin. Daha sonra USB diskinizin ismini USB olarak değiştirin.

• Uygulamalar --> İzlenceler --> Terminal programını açın ve aşağıdaki komutu girip Enter tuşuna basın ve bekleyin:

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --no interaction

İşlem tamamlanınca done yazacaktır ve alt satıra inecektir Terminal programı. Artık bundan sonrası macintosh cihazlarda nasıl USB'den başlatılıyor ise sistemi USB'den başlatacaksınız ve kuracaksınız.

Mac OS X kurulu makina malesef yok elimde. Sanal makine uzerinden kurabilirim fakat Mac OS X imaji lazim indirebileceğim bir link var mı ?

Mac OS X kurulu makina malesef yok elimde. Sanal makine uzerinden kurabilirim fakat Mac OS X imaji lazim indirebileceğim bir link var mı ?
Link olarak şu an aklımda bir şey yok ancak; sanal VMware programı için VMware programınızın sürümüne uygun unlocker + VMware için yapılmış OS X imajı bulursanız olacaktır. Ancak ben en son geçen sene denedim ve o linkleri hatırlamıyorum. Biraz İngilizce olarak aramanız gerekecek.

Teşekkürler bir yolunu bulup kurulum yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…