MacBook ile Windows 11 kurulum USB'si hazırlama

Bozcaner

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

FreeDOS bir laptop aldım ve malumunuz Windows kurmam gerekecek. Ancak sorunum şu an kullanabileceğim bir başka Windows yüklü bilgisayarım bulunmuyor. Bu nedenle Rufus programı gibi kolay yolları kullanamıyorum. İnternette birkaç yöntem gördüm ancak bu yöntemlerde de FAT32 formatının 4 GB'lık kopyalama sınırına takıldım. Sizlere sorum MacBook üzerinde FreeDOS bir laptopa kurulmak üzere Windows 11 ISO yüklemek mümkün müdür?

macOS desteği var mı? Ben göremedim. Yoksa mesajınızı yanlış bilgi olarak işaretleyeceğim.

@Archley belnaetcher denediniz mi? macOS destekli.

Bunu denedim ancak Windows ISO dosyasını seçtiğimde sağlıklı olmayacağı ve hata verebileceği yönüne bir uyarı verdi bu nedenle güvenemedim ki internette araştırdığımda bu programı deneyip başarılı olamayanlara da denk geldim maalesef. ISO2USB için ise ben de Mac desteği göremedim.

UNetbootin denedin mi? > Windows'ta sorun çıkartabildiği/çıkarttığı hakkında okudum o yüzden birazcık araştırmayla şu programı önerdiklerini gördüm.

Best ISO Editor Software | Edit Bootable ISO Files in Windows/Mac > wizıso, programı deneyen birkaç kişi buldum ve olduğunu söylemişler.

Wizıso USB belleği görmüyor nedense bu nedenle kullanamadım bu programı. Diğer programı ise hiç denemedim. Zaten sorun çıkarma riski varsa çok da denemek istemem.

Bir de sanırım wizıso programında ücretli bir lisanslama var. Belki de bu engel oluyor işlemi yapmama.
Merhaba,

FreeDOS bir laptop aldım ve malumunuz Windows kurmam gerekecek. Ancak sorunum şu an kullanabileceğim bir başka Windows yüklü bilgisayarım bulunmuyor. Bu nedenle Rufus programı gibi kolay yolları kullanamıyorum. İnternette birkaç yöntem gördüm ancak bu yöntemlerde de FAT32 formatının 4 GB'lık kopyalama sınırına takıldım. Sizlere sorum MacBook üzerinde FreeDOS bir laptopa kurulmak üzere Windows 11 ISO yüklemek mümkün müdür?

Bu arada eklemeyi unuttum kullandığım MacBook mid 2012. Belki eski bir model olması ile de alakalı olabilir.

Son düzenleme:
macOS desteği var mı? Ben göremedim. Yoksa mesajınızı yanlış bilgi olarak işaretleyeceğim.

@Archley BelnaEtcher denediniz mi? macOS destekli.

Telefondan kullanabilmesi amacıyla söylemiştim. Balena Etcher Windows imajlarını berbat yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı