Merhaba herkese iyi sosyaller, yakın zamanda seyahatlerde daha taşınabilir olduğundan bir MacBook Pro aldım, hem M.2 çiplerin performansını denemek içinde hem de seyahatlerde kafa dağıtmak için birkaç oyun indireyim dedim. Normalde internet hızım 1000MBPS normal laptopumu da, PS5'imi de kablolu ya da kablosuz bağlasam da 80-120MB/s arası bir indirme hızı alıyorum gayet normal bir değer bence bunlar burada bir sıkıntı yok. Ama MacBook'ta oyun indirirken hızım birden 220MB/Slerde falan seyretmeye başladı ilk gördüğümde Superonline bir şeyler deniyor herhalde diyerekten -çünkü oluyor böyle şeyler bazen uploadım normalde 40Mbps'ken 200Mbps falan oluyor- pek sallamadım yine hız denemesi falan yapıyorlar dedim kendi kendime.
 Ama yaklaşık 4 hafta geçti bugün yeniden bir şeyler indirirken yine aynı hızları aldım. Dediğim gibi testlik bir durum mu diye sorgulamak için telefonumdan hız testi yaptım laptopum ve PS5imdende bir şeyler indirmeyi denedim yine aynı ve normal şekilde 80-120MB/s arası bir şey alıyorum fakat MacBook'ta dediğim gibi 220MB/s. acaba SSD hızları mı yetmiyor bu kadar büyük indirmelere diye laptopumdaki SSD'yi test ettim 400MB/s yazma veriyor, PS5'teki SSD'yi zaten test etmeye bile gerek yok.
 İşin anormal tarafı ben 220MB/s ile indirme yapmama rağmen MacBook'tan yine hız testi yaparken hızım normal şekilde 980Mbps falan çıkıyor. Laptopumda yaptığım testten hiç farklı bir değer görmüyorum bu testlerde, nasıl 220 ile indiriyor anlamadım. Acaba indirme hızımı Mbps cinsinden mi gösteriyor diye kaç kerede kontrol ettim hayır gayet de MB/s cinsinden gösteriyor, Mbps cinsinden açtığımda 2453MBPS yazıyor ama aynı MacBook üzerinden yaptığım testlerde aldığım 980-1010 arası. Bunun nedeni nedir bilen var mı acaba? Modem ayarlarımda veya laptopun falan Wi-Fi ayarlarında bir sıkıntı mı varda Mac'e bu kadar hız giderken diğerlerine vermiyor?