MacBook M.2 Pro ve M3 Pro'da hem Mac hem de Windows kullanılabilir mi?

Qoblin

Decapat
Merhaba, M.2 Pro veya M3 Pro almayı düşünüyorum. Bilgisayara Windows da kurmak istiyorum, bu mümkün mü?
Herhangi bir zararı olur mu?

Elimde ArcGIS'in kurulum dosyası olduğundan satın almadan kullanmak istiyorum ve boşa gitmesin Mac'te Windows kurup Windows aracılığıyla ArcGIS falan kullanmak amacıyla düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
UTM yolu var ancak düzgün çalıştığını düşünmüyorum.
Gayet düzgün çalışıyor. Emulate ve Visualise modu var. Emulate modu yavaştır, sistem ve çip farketmez data-set çevirdiğinden hızlı kullanılmalarına olanak zaten yoktur. Visualise'da gayet çalışıyor. Her zaman iyi çalışıyordu.

Ha ayrıca, M3 işlemcilere daha desteği gelmedi diye biliyorum.
Sen her yeni işlemci geldiğinde beraberinde destek geliyor falan mı zannediyorsun? ARM64 üzerinde olduktan sonra bunun M1'i M2'si yok. Hepsi aynı platformda çalışıyor. M3'te de çalışıyor.

Mümkündür.

[URL unfurl="true"]https://support.apple.com/tr-tr/guide/bootcamp-assistant/bcmp173b3bf2/mac[/URL]
Bu makale Intel için. Adam Arm64'e soruyor.

Velhasıl konu sahibine gelecek olursak; Ben UTM ve VMWare Fusion kullandıktan sonra benzer, eski ve tool görevi gören uygulamalar için paraya kıyıp senelik Parallels aldım. İşimi görüyor. Masaüstü uygulamaları için en yüksek uyumluluk Parallels'te var. Eğer grafik gücüne ihtiyaç varsa Crossover tarafına gideceksin. Bedava için UTM. App Store'da paralı, sitesinde manuel indirirsen bedava.

Artık otomatik Driver ekleme özellikleri falan da geldi artık. Eskisi gibi çetrefilli değil. M2 Pro ve M3 Pro iyi çipler hiçbiri Visualise VM'de üzmez. Yeter ki ARM64 tabanında çalışsınlar.

Parallels mantıklı geldi bana. Kontrol ettiğimde pro versiyonunu öğrenci indirimiyle uyguna alabilirim. Beni merak ettiğim bunun sayesinde windows ile mac arasında gidip gelip sorunsuz windows'u kullanabilecek miyim? Sırf windows'ta açmam gereken birkaç program yüzünden windows işletim sistemli bilgisayar almak istemiyorum. AutoCad ArcGIS gibi gibi.
Her anlamda macler daha iyi geliyor bana.
Ayrıca m2 pro veya m3 prolarda çalışmıyor diye macbook air serisinden iyi olanı almayı düşünüyordum az kalsın.

AutoCad'in native M serisi islemci destegi bile var birakin macOS'u. Ayrica burada onemli olan birkac programdan ziyade vaktinizin ne kadar Windows'da gececegi bence. Eger bilgisayarin en azindan yuzde 50-60'i Windows kullanarak gececekse o zaman gerek yok Mac almaya. Yeni Intel Ultra islemcili Windows cihazlar geliyor, onlarin pil tuketimi ve performans degerleri gayet ic acici.

Macbookların uzun pil ömrü dayanıklığı ve ağır olmayışı hele en çok dikkatimi çeken konulardan. Görüntü kalitesi ve işlemci hızının da iyi olması dikkatimi çekiyor. Ama buna alternatif Windows cihazlar varsa alınır o zmn.

16", 1.5kg ve guzel bir ekranla geliyor. Islemcisi de gayet guclu. Dahili grafik birimi ile yuksek ayarlarda GTAV bile oynaniyor. Pili de karma kullanimda 10+ saati goruyor.

M’de olup da M Pro da olmama gibi bir saçmalık yok hocam o fikri direkt eleyin. Mac zaten M Pro serisinden sonra Mac oluyor. Pro serisi çip başka bir olay. Alınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Parallels’de Coherence modu var. Windows’u Finder’a gömüyor. Tek işletim sistemi arayüzünde çift OS çalışıyor. Öyle ayrı olarak bir uygulama başlatarak VM’ye bile girmiyorsunuz. Direkt MacOS’ta çalışır gibi uygulaması MacOS ekranına geliyor ve devam ediyorsunuz öyle Reboot ya da Alt+Tab ile Focus değiştirmeye gerek yok.

Her işin ucuzu kafa ağrıtır. Parasını verin Parallels alın. Ben de öğrenci indirimi ile aldım. Tatmin eder. MacBook Nested VM desteklemiyor onu bilin yeter. İç içe VM kuramazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…