Sanki diğer %48 uçak mühendisi. 88 IQ bir toplumun ürünüsün sen. İki taraf da birbirinden leş. Bırakın şu safsataları.%52 desem anlarsın herhalde
Aslında seçimlerin alakası var ama bundan herkes sorumlu. Maaşlar, alım gücü düşük. Ülke gelişmiş olsaydı ve en kötü durumda bile ayda en az 1500 EUR kazanılsaydı bu kadar pahalı gelmezdi. MacBook Air, Türkiye’de asgari ücretle yaklaşık 2-3 maaş ederken yurt dışında bir maaşla alınabiliyor ve üzerine para bile kalıyor. Tabii ki yine diğer bilgisayarlara göre pahalı ama Türkiye’deki saçma sistem yok. Türkiye’de yaşamak, işkenceden başka bir şey değil. Apple ürünleri gibi zaten pahalı ürünleri alırken insanlar daha çok zorlanıyor. Diğer yanda da işe bile gitmeden bankamatikten para çeken zenginler var.Sanki diğer %48 uçak mühendisi.
Ben Türkiye'de ki sistemi savunmadım hocam. Bir şeyler bizde daha zor bu bariz. Ancak eğer toplum az gelişmiş ise bu toplumun bir yüzdesi değil tamamına mal edilmelidir.Aslında seçimlerin alakası var ama bundan herkes sorumlu. Maaşlar, alım gücü düşük. Ülke gelişmiş olsaydı ve en kötü durumda bile ayda en az 1500 EUR kazanılsaydı bu kadar pahalı gelmezdi. MacBook Air, Türkiye’de asgari ücretle yaklaşık 2-3 maaş ederken yurt dışında bir maaşla alınabiliyor ve üzerine para bile kalıyor. Tabii ki yine diğer bilgisayarlara göre pahalı ama Türkiye’deki saçma sistem yok. Türkiye’de yaşamak, işkenceden başka bir şey değil. Apple ürünleri gibi zaten pahalı ürünleri alırken insanlar daha çok zorlanıyor. Diğer yanda da işe bile gitmeden bankamatikten para çeken zenginler var.
Bu şekilde apple ürünü alıyorsan, araştırıyorsan sıkıntın büyük demektir. 24-25 k cıvarlarına satılıyor m1 laptoplar. Ek olarak bunun öğrenci indirimi vs de var. Ayrıca premium apple satıcılarında fiyatlar çok daha uygun.Yo giriş modeli 35.000 TL.
Eki Görüntüle 2074584
Ülkedeki zorluğa ek bir vurgu yapmak istemiştim. Evet, bir ülkenin gelişiminden herkes sorumlu. Hepsini bir kısma yıkmak saçma olur. Yine de bir kısma bazen inanç gibi tamamen saçma sebepler yüzünden bile hiç şans verilmediği için bir tarafın ekstradan suçu oluyor. Avrupa standartlarında yönetmedikleri oldukça bariz. Kalan kesim bir şeyler yapmak istese de uygun fırsatlar sunulmuyor, destek verilmiyor fakat ortak noktayı bulmak için yeterli değişim de sağlanmıyor. Hatta ilgili tarafa farklı oldukları için engel olunduğu bile olabiliyor. Ülkeyi ayrıştırmak ve diğer kısmın “salak” olduğunu iddia etmek büyük bir rezillik. Ortak amacın daha iyi bir yerde yaşamak olması gerekiyor. Komşunuz düşmanınız değil, aynı yerde yaşıyorsunuz.Ben Türkiye'deki sistemi savunmadım hocam. Bir şeyler bizde daha zor bu bariz. Ancak eğer toplum az gelişmiş ise bu toplumun bir yüzdesi değil tamamına mal edilmelidir.
Her seçim sonrası Aziz Nesin paylaşıp %52 muhabbeti yapan siyasi okuması sıfır az bilenlerden gına geldi. Demek istediğim sadece %48'in de diğer tarafdan kalır yanı olmadığı. 10 seçimdir aynı muhabbet. Gına geldi. Biden destekleyenlere iyi, Trump destekleyenlere kötü demek gibi bir şey bu. Bak bu örnek ile yaklaşımın salaklığı daha bariz hale geldi.
Öğrenci isek 25 K iyi ama öğrenci değilsek yine 35K M1. Neyse 2020'de çıkmış bir ürün ve girişinde giriş modeli. Değmez.Bu şekilde apple ürünü alıyorsan, araştırıyorsan sıkıntın büyük demektir. 24-25 k cıvarlarına satılıyor m1 laptoplar. Ek olarak bunun öğrenci indirimi vs de var. Ayrıca premium apple satıcılarında fiyatlar çok daha uygun.
Eğitim İndirimli Apple MacBook Air Modelleri ve Fiyatları | Pozitif Teknoloji
Eğitim indirimli Apple MacBook Air modellerini Pt.com.tr'de keşfedin, satın alın. Satış öncesi ve sonrası Apple Sertifikalı ekibimiz her zaman yanınızda olsun.www.pt.com.tr
Günümüzde eli ayağı tutan bir laptop almak için 25-30 k yı gözden çıkartmak gerekiyor. Daha 2-3 yıla kadar 10-15 k civarındaydı bu. Dünyanın en çok enflasyonu olan ülkelerinden biriyiz. En son açıklanan rakam %70-80 civarlarındaydı bu bize açıklanan tabi. Hissedilen bunun çok çok üzerinde.
Ha Apple diğer laptoplara göre neden daha pahalı dersen kasayı açıp içine baktığın zaman bile aklında bir şeylerin canlanıyor olması lazım. Kullanılan malzeme kalitesi bunların başında geliyor. Bunun haricinde Apple ekosistemiyle uyumlu bir laptop almış oluyorsunuz. Bunun size kazandırdığı ciddi avantajlar var. Ek olarak windows yazılım dünyasında çok tercih edilen bir işletim sistemi değil. Bir yazılımcı olarak söylüyorum mac os dan windows a geçmek, attan inip eşeğe binmek gibidir. Ciddi anlamda yavaşlatıyor seni. Sebepleri için şu yazıyı okuyabilirsin.
Genelde rakip olarak güzel oyuncu laptopları olur karşısında. Bu bilgisayar bayağı sönük kalır Macbook yanında diye düşünüyorum. Yani premium laptop için bu kadar parayı gözden çıkaran varsa kesin Macbook alır. Normal premuium sınıfındaki Winodws laptolar aklına bile gelmez herhalde.Pahalı değilki. Premium laptoplar o fiyatlarda zaten. Macbook'un rakibini örnek vermek gerekirse.
Ogrenci isek 25K ama degilsek 35K. Ben degilim.Şu anki baz modelin bütçesi 25-26bin M1'in. Açıkçası masaüstü toplanma düşüncesi varsa M1 çok gereksiz. Dizüstündeyse tam tersine bütçe olarak hem amacına uygun hem de alternatif rakiplerinin ortalamasından daha iyi.
Cihaz alınırken amaç ve beklentiler gözetilmeli. Oyun cihazı alacaksam bırakın M1'i, dizüstünü. Masaüstü almam konsol alırım.