Merhaba, 2022 aralık ayında alınmış garantisi devam eden pil devir sayısı 5 pil sağlığı 100 olan Macbook M1 pro aldım bir kullanıcıdan. Apple mağazasında test ettirerek aldım ve herhangi bir sorun yoktu. Alındığından beri pil sağlığı için arada bir yarım sarj edirek saklanılmış. Alalı 2 hafta oldu pil devir sayısı 9 oldu ve bugün baktığım da pil sağlığı %99 oldu. Sonoma 14.7 yüklü Sequoia 15.0.1 güncellemedim bundan kaynaklı mı bilmiyorum ama bana çok çabuk düştü gibi geldi. Coconut'da %92'lerde gösteriyor. Beni bu konuda bilgilendirebilecek destek olabilecek birisi var mı?
Devir sayısının neden 5 olduğunu söyleyeyim. Sürekli şarjda kullanılmış dolaysıyla pil hiç düşmemiş. Siz normal kullanmaya başlayınca kendini belli ediyor alet. O pil muhtemelen 94-100 arasındadır.
Anladım hocam pek bilgim yok bu konularda teşekkür ederim bilgi için. Birde farkettitğim şey sistemi kapat diyip 12 saat sonra açtığımda da sarjı %2-4 bandında ya düşüyor ya da yükseliyordu. Bu şekilde kullanıma devam etsem kısa vade de pil sağlığı dediğiniz sayıya mı inecek? Sonra normal olması gerektiği gibi mi azalır? Başka bir sorun olmasından korktum ama Apple'da test ettirdiğimizde her şey temiz görünüyordu. Sizce beni en azından uzun vade de 2-3 sene götürür mü?
Anladım hocam pek bilgim yok bu konularda teşekkür ederim bilgi için. Bir de fark ettitğim şey sistemi kapat deyip 12 saat sonra açtığımda da sarjı %2-4 bandında ya düşüyor ya da yükseliyordu. Bu şekilde kullanıma devam etsem kısa vade de pil sağlığı dediğiniz sayıya mı inecek? Sonra normal olması gerektiği gibi mi azalır? Başka bir sorun olmasından korktum ama Apple'da test ettirdiğimizde her şey temiz görünüyordu. Sizce beni en azından uzun vade de 2-3 sene götürür mü?
Laptopu genel olarak dışarıda mı kullanıyorsunuz. Eğer bu sorunun cevabı evet ise bence şimdiden paraya kıyıp bataryanızı değiştirin. Siz onu çok kafaya takacaksınız çünkü.
Evet dışarıda kullanıyorum okul için aldım. Pil %20 ye ulaşınca sarja takıp %100'a kadar dokunmuyorum bu şekilde hep kullanımım. Sarjda kullanmakta istemiyorum evet pil sağlığı için belki daha iyi olacaktır ama dışarda sürekli onla uğraşamam sanırım. Kafaya taktığım doğrudur Ama ileride değişsem daha sağlıklı olmaz mı?
Az önce batarya fiyatlarına baktım, gerçekten tuzluymuş fiyatlar. Eğer kafaya takmam derseniz kullanın ama evet pil sağlığı biraz hızlı düşecek. 1 senenin sonunda tahminen 85-90'a kadar düşer. Kafaya takmazsanız ekran süresi anlamında ortalama 1.5-2 saat kaybedersiniz çok da önemli sayılmaz açıkçası.