MacBook M2 Air vs Monster Huma

Bütçe
40000

Eutku

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, bir süredir MacBook Air M2 modelini stın almayı düşünüyordum fakat son zamanlarda bu öğrencilere vergi muafiyeti meselesi ciddiye binince Monster dizüstü bilgisayarlara da göz atmak istedim. Sanırım MacBook klasmanında Huma serisi var ve vergi indirimiyle beraber MacBook'tan daha mantıklı bir tercih olabilir mi diye düşünüyorum. Bilgisayar okuyorum ve düzeni rekabetçi programlamayla da ilgileniyorum bu yüzden çoğunlukla programlama için kullanıyor olacağım. 40000 liraya yakın bir bütçem var Apple almaya karar verirsem M3'lerin 2023'ün sonunda duyurulmasıyla beraber aradığım fiyata bulabilirim diye düşünüyorum. (malum M3 almaya paramızın dayanmayacağı belli). Alabileceğim Apple modelin ve Monster Huma'nın karşılığının özellikleri de şu şekilde:

- MacBook Air M.2 16 RAM 512 disk
**
- Monster Huma H4 V4.2.2
  • Intel® Raptor Lake Core™ i7-1360p 12C/16T; 18MB L3; E-Core Max 3.70GHz P-Core Max 5.00 GHz; 28W
  • 32 GB (2x16 GB) DDR5 1.1V 4800MHz SO-DIMM
  • 1TB Samsung PM9A1 M.2 SSD PCI-e 4.0 X4 (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s)
  • 14" QHD 2880x1800 90 Hz 16:10 IPS Mat LED Ekran
  • 1TB Samsung PM9A1 M.2 SSD PCI-e 4.0 X4 (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s)
Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Tam olarak bu konfigürasyonda M2 Air kullanıyorum. Sorularını alabilirim.

Merhaba ben de yazılım geliştirme için MacBook satın almayı planlıyorum ama bazı kişilerden duyduğum kadarıyla kısıtlı olduğu yazılım geliştirme yaparken sorun çıkartabileceği tarzında duyumlar aldım bunları nasıl değerlendirebilirsin?

Merhaba ben de yazılım geliştirme için MacBook satın almayı planlıyorum ama bazı kişilerden duyduğum kadarıyla kısıtlı olduğu yazılım geliştirme yaparken sorun çıkartabileceği tarzında duyumlar aldım bunları nasıl değerlendirebilirsin?
Ben elektrik elektronik okuyorum açıkçası çok yazılım veya kodlamayla işim olmuyor. Fakat alanımda kullandığım çoğu programın da MacOS versiyonu bulunmuyor. Bunun için sanal Windows kurdum ve gerçekten işimi görüyor. Önceki gibi Intel işlemcin varsa Boot Camp ile windows kur çift işletim sistemin olsun olmuyor. En azından ben bulamamıştım zamanında şimdi varsa bilemiyorum.
Bahsettiğiniz kısıtlama nasıl bir şey?

Monster alınmaz şimdi kardeşim bunu bir aklına sok.
Niçin acaba?

Mac al kafan rahat olsun. Oyun için olsaydı bu karşılaştırma eleştiri olabilirdi ama yazılım için şarj ve uzun ömürlülük olarak Mac.
Şarj olarak olabilir ama zaten İntel'in P serisi işlemcilerinin amacı da silikon işlemcilere rakip olarak çıkmak yani konunun oyunla ilgisi yok. Uzun ömürlülük olarak bir bilgim yok ama siz neye dayanarak söylüyorsunuz açıklarsanız çok sevinirim

Laptoplarda o kadar vergi yok her turlu M2 al.
%20 söz konusu para 45k olduğunda nerdese 10 bin lira gibi bir para yapıyor. Tabii sizin için 10 bin liranın önemi ne kadar bilemem ama benim için baya büyük bir rakam

Açıklar mısınız acaba? İntel fanboyu asla değilim ama kağıt üstünde performans/voltaj olarak neredeyse aynılar sizin için 32gb ram ve daha iyi bir diske rağmen Macbook'u ön plana çeken nedir?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı