MacBook mu masaüstü bilgisayar mı alınmalı?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar bu yaz çalışıp kendime bir bilgisayar almak istiyorum, MacBook'lar hakkında 0 bilgim var. Böyle ağır oyunlar oynamayacağım ve bu yıl meslek lisesinde bilişim alanında bilgisayara ihtiyaç olacağını düşünüyorum. Ancak masaüstü bilgisayar ile MacBook arasında takıldım, sizce ne almalıyım?

Yazılım ve iş= MacBook
Oyun ve genel kullanım= masaüstü
Seçim senin. MacBook pek oyun oynamalık cihaz değil öyle bir beklentiye girme.

Arkadaşlar bu yaz çalışıp kendime bir bilgisayar almak istiyorum, MacBook'lar hakkında 0 bilgim var. Böyle ağır oyunlar oynamayacağım ve bu yıl meslek lisesinde bilişim alanında bilgisayara ihtiyaç olacağını düşünüyorum. Ancak masaüstü bilgisayar ile MacBook arasında takıldım, sizce ne almalıyım?

Windows laptop al. Bende meslek yazılımım. Hem arada oyunda oynarsın kafa dağıtmak için.

Windows laptop al. Bende meslek yazılımım. Hem arada oyunda oynarsın kafa dağıtmak için.

Laptop var bende zaten.

Oyun dedin mi PC almak daha mantıklı gelir.

Oyun dediğim en fazla Minecraft belki Roblox ve bunun gibi hafif oyunları oynarım.

Yazılım ve iş= MacBook.
Oyun ve genel kullanım= masaüstü.
Seçim senin. MacBook pek oyun oynamalık cihaz değil öyle bir beklentiye girme.

En fazla Minecraft ve Android oyunları oynarım.

Bende bilişim meslek okudum. Yaklaşık 3 yılı masaüstü orta halli bir masaüstü ile tamaladım. Laptop istiyorsan Mac'e para vermeni önermem açıkçası. Biraz kısıtlayıcı yazılım alanında, özellikle script temelli kod yazmayacak ve daha farklı alanlara yönelecek olursan. Bende Casper Nirvana X400 var i5 11.nesil tüm işimi görüyor. Yazılım için en optimum laptop diyebilirim sanırım. Hafif, taşınabilir, hızlı, depolama alanı yüksek, asla ısınmıyor. Tek problem Windows 11 Home sürümü ile geliyor. Home sürümü de SQL gibi veri tabanı uygulamalarının kullanımına izin vermiyor. O yüzden Windows 10 Pro ile yine lisanslı şekilde kullanıyorum. Fiyatı da çok uçuk değil, eğer çok ağır oyunlar oynamayacaksan grafik kart da yeterli olur. City Skylines dahil birçok oyunu oynadım. Tıkandığına denk gelmedim daha. Yüksek oyunlarda performans bekleme ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı