MacBook mu Windows mu?

624648

Centipat
Selamunaleyküm arkadaşlar, benim sorum yazilim ile ilgili baslayip kendimi ilerletmek istiyorum, ve burada kendime dizüstü bilgisayar almaya karar verdim. Peki sizce Windows isletmeli bir bilgisayar mi alinmali bu tür isler icin yoksa MacBook tarzi bilgisayarlar mi? Ve bu ise baslarken önerebileceğiniz seyler var midir?

Yani bazı uygulamaların Windows'u desteklemesi ve Windows'ta daha iyi bir performans sağlanabilmesi açısından bence Windows'u seçmelisin. Yani MacBook tarzı PC'lerde performans biraz düşük oluyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz.

macOS mu Windows mu demek istediniz galiba. Xcode platformunu kullanacaksan macOS dışında bir seçeneğin yok. Ama ben Visual studioda c# takılacağım dersen ikisini de alabilirsin farketmez. macOS'un oyun performansı da kötü falan değil neden ölümüne kötülüyorlar hiçbir zaman anlayamayacağım. Görüntüye önem veriyorsan sırf retina ekran için bile MacBook alınır. Bütçen kısıtlıysa MacBook Air modellerine bakabilirsin hafifler ve kullanışlılar.

macOS mu Windows mu demek istediniz galiba. Xcode platformunu kullanacaksan macOS dışında bir seçeneğin yok. Ama ben Visual studioda c# takılacağım dersen ikisini de alabilirsin farketmez. macOS'un oyun performansı da kötü falan değil neden ölümüne kötülüyorlar hiçbir zaman anlayamayacağım. Görüntüye önem veriyorsan sırf retina ekran için bile MacBook alınır. Bütçen kısıtlıysa MacBook Air modellerine bakabilirsin hafifler ve kullanışlılar.
Hocam oyun performansı nasıl kötü değil?

Mobil gelistirici olacaksan MacBook Allah'in emri gibi bir sey. Baska alanlara yoneleceksen de is cebindeki paraya bakar. Mac tarafinda 16GB RAM'li M2'ler iyidir, hostur. Diger tarafta Huawei MateBook'lar, ASUS ZenBook'lar, VivoBook'lar, Dell XPS'ler de goz kirpmiyor degil. Ben bilgisayar muhendisi olarak Huawei MateBook 16s tercih ettim.

Hocam oyun performansı nasıl kötü değil?
Değil. Ne açıdan bakıyorsun oyun konusuna ? Desteğinin olmaması kötü olduğunu göstermez, yapımcının ürününe önem vermediğini tek platformu dayattığını gösterir. Basit bir çip binlerce lira döküp satın aldığımız ekran kartlarından daha iyi performans gösteriyor. Neredeyse oynadığım her oyunu son kalite grafik ayarlarında kullanıyorum ne kasma var ne donma var ne de bir performans kaybı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı