MacBook önerisi

ufukugurlu

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,. Uzun süren ve sinir kriziyle biten bir Hackintosh hikayesinin sonuna geldik. i5'li makine adam olmadığı için onu kardeşime verdim normal Windows olarak kullanıyor. Şu anda elimde bu APU sistem var. Hiç macOS kurmaya çalışmadım çünkü MacOS'in APU grafik birimlerine desteği olmadığını biliyorum. Gelelim sadete, bu makine ile üstüne maksimum 2K ya da 2.5k ekleyerek alabileceğim MacBook modelleri önerebilir misiniz? Ryzen bilgisayarı zaten ufak işler ve LoL oynamak için kullanıyorum. Bunu yaparak işlemciye hakaret ediyorum çünkü sonuna kadar kullanacak render gibi işlerle aram yok. İçine Bootcamp ile Windows kurabileceğim ve beni uzun bir süre götürecek modellere ihtiyacım var. Ek olarak Ryzen'de halihazırda yaptığım işlerde bir performans boşluğu çok belli etmesin. İyi günler dilerim.

Tam sistem özelliklerim;
  • AMD Ryzen 5 4650G PRO
  • Radeon Vega 7 APU
  • Corsair Vengeance 3000MHz 2x8 RAM
  • Hynix 256 GB NVMe SSD.
  • 750 watt Power
  • PCI internet kartı

Dosya Ekleri

• diag1.png
    diag1.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 36
  • diag2.png
    diag2.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 28
  • spec1.png
    spec1.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 44
Hocam tahminimce 10.000 TL üstüne satılabilir, 15.000 TL gibi bir fiyata MacBook Air M1 alınabilir diye düşünüyorum. Bu arada Boot Camp kullanamazsınız M1'de. İsterseniz M1'den biraz daha eski MacBook Pro'lara bakın.

Hocam tahminimce 10.000 TL üstüne satılabilir, 15.000 TL gibi bir fiyata MacBook Air M1 alınabilir diye düşünüyorum. Bu arada boot camp kullanamazsınız m1'de.

Evet onu biliyorum. O yüzden silicon işlemcili Mac'lere çok yakın bakmıyorum.

Bir de ek olarak butterfly keyboard olayı varmış, onlara ilgim var. Sanırsam gri kasa Air'lerde o klavye yok.

Evet onu biliyorum. O yüzden silicon işlemcili Mac'lere çok yakın bakmıyorum.

Bir de ek olarak butterfly keyboard olayı varmış, onlara ilgim var. Sanırsam gri kasa Air'lerde o klavye yok.

Butterfly keyboard değişimini Apple ücretsiz yapıyor garantisi olmasa bile geçen sene alt kasa ve klavye ve pili ücretsiz değiştirmiştim.
2016 modelden 2018'lere kadar var 2019'dan sonra yok.

Ürünü satın sonra buradan paranız neye yetiyorsa onu alırsınız. Binlerce seçeneğiniz yok aslında.
Artık M1 altı MacBook almanın bir anlamı yok.

Evet hocam o konuda haklısınız, fakat Valorant gibi oyunları arada sırada oynamak için Bootcamp ile Windows kurmaya ihtiyacım var. O olay da M1 işlemcilerde olmuyor. Ek olarak 13 yaşındayım ve bu sebepten dolayı o indirimlerden yararlanamıyorum diye biliyorum. Ve halihazırda 2. el almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı