Merhaba arkadaşlar. Kolay gelsin iki tane Macbook Pro M4 16/512 aldım, ikisinde de pil devir sayısı 2 neden böyle?
Trendyol'dan aldım iade ettim.
MediaMarkt'dan aldım oda öyle çıktı.
Konuyu biraz araştırınca fabrikada da deneme amaçlı şarj ediyorlarmış ama kimisine 0 kimisine 2, 3, 5 devirli geliyormuş bu konuda birisini aydınlatabilir mi beni?
Apple ve diğer büyük üreticiler cihazları fabrikada veya kalite kontrol sürecinde birkaç kez şarj edip test ederler. 0–5 arası döngü sıfır ürünlerde görülür endişe etmene gerek yok. Bu testlerde cihaz 1–2 defa tam şarj-deşarj döngüsünden geçtiyse, pil döngüsü 2 olur. Dolayısıyla 2 devir yeni bir Macbook için gayet olağan. Hatta Apple’ın resmi açıklamalarında da “sıfır ürünlerde çok düşük sayıda döngü olabilir” deniyor.
Selamlar,
Bu durum tamamen normal. Apple, MacBook'ları fabrikadan çıkmadan önce kalite kontrol için birkaç kez şarj edip test ediyor. Bu da bazı cihazların 0, bazılarının 2-3 hatta 5 döngüyle gelmesine neden olabiliyor.
Yani pil döngüsünün 2 olması cihazın kullanılmış olduğu anlamına gelmez. Apple 0-5 döngü civarını "yeni" cihaz kabul ediyor.
Hem Trendyol hem MediaMarkt gibi yerlerden alsanız da, ürün Apple'ın aynı tedarik zincirinden çıktığı için fark olması gayet doğal.
"Sifir" alinan arabanin 0km olmamasi gibi bir sey bu. Cihaza pili koyduktan sonra fabrikada veya test ortaminda hic acilmamis, kullanilmamis olma ihtimali var mi?
Söylediklerinizde haklısınız katılıyorum size.
Trendyoldan aldığımı iade ettim sadece etrafımda herkes Windowscu olduğundan dolayı kimsenin bilgisi yoktu en son sorunu buraya yazmak da buldum.
Bizde esnafınız zamanında iade politikası yüzünden çok sorun yaşadık.
66k civarı bir cihaz alıyorum müşteri hizmetlerinin pil devir sayısı muhabbetinden haberi yok, yönlendirme yok, yardımcı olmak yok .
Bende iade ettim mecbur ve sadece iade nedenim pil devir sayısı değil type c girişinde çizik olduğundan dolayı onu direk iade ettim fotoğrafi ekliyorum