MacBook Pro 1.4 GHz ve 2.4 GHz arasındaki fark

Kutlu Özbakan

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Stajyer Ögrenci
öncelikle iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Daha öncesinde buna benzer bir konu ile yardım istemiştim. Sağolsun yardımcı oldu arkadaşlar. Şimdi bir sorum daha var umarım yardımcı olabilirsiniz.

İki adet MacBook Pro arasında kaldım. Birinci MacBook Pro;

• 1.4 GHz 4 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci, 3.9 GHz’e kadar Turbo Boost
  • 16 GB 2133 MHz lpddr3 bellek
  • 256 GB SSD depolama özelliklerine sahip.
ikinci MacBook Pro ise;
  • işlemci Intel Core i5 dört çekirdekli 2.4 GHz (Turbo Boost ile 4.1 GHz'e kadar)
  • 8 GB 2133 MHz lpddr3 tümleşik
  • 512 GB SSD depolama özelliklerine sahip.
asıl soruma gelirsek eğer, ben günlük olarak programlama ve tasarım(Visual Studio code, Photoshop, Adobe xd v. B) işlemleri yapıyorum. Birinci ürün de RAM miktarı 8 GB daha fazla fakat hal böyle olunca kargolanma süresi 1-2 ay içerisinde yapılacağı söyleniyor. Bana acil lazım olduğu için ikinci ürünü buldum. Bunda ki fark ise işlemci hızı daha yüksek fakat RAM'i daha az. Sizce ikinci ürünü alırsam yukarıda söylediğim işlemleri yaparken sıkıntı çeker miyim? Ekstra olarak ikinci üründe ki depolama kapasitesi daha fazla.

Yardımcılar için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci cihazın işlemcisi kaçıncı nesil?
Her iki cihazda hangi yılın cihazları tam bilgi sağlar mısınız?

İkisi de 2019 yıl ve işlemcileri 8.nesil hocam.

Biraz zor bir soru, ben kendime alacak olsam kesinlikle 16 GB bellekli olanı seçerdim.

8 GB RAM çok problem yaratır mı?

İkinci cihazın işlemcisi kaçıncı nesil?
Her iki cihazda hangi yılın cihazları tam bilgi sağlar mısınız?

Ekstra edindiğim bir diğer bilgi ise 2.4 GHz olan cihazda çift fan bulunuyormuş. Belki ısınması adına daha faydalı olabileceğini düşündüm.

Şöyle ki çift fan var ancak TDP değeri de iki katı. 2.4'lük versiyonda subwoofer bulunuyor ve SSD bir tık daha hızlı. Ek olarak 4 Thunderbolt 3 çıkışı bulunuyor. Onun dışında aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…