MacBook Pro 14" 11 CPU vs 12 CPU

Shadowfire0

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım. Beni üniversite sonrasında da üzmeyecek bir PC almak istiyorum. Bu ikisi arasında kaldım. Aradaki fiyat farkına değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bilgisayar mühendisliği okuyorum, Ben de zamanında MacBook M.2 Pro 14 inch versiyonunu almıştım ancak size söyleyebilirim ki asla ama asla bu kadar güçlü bir cihaza ihtiyacınız olmayacak.
Herhangi 16 GB RAM'li bir oyuncu laptopu alsanız bile işinizi görür bu kadar para vermenize gerek yok.

Eğer video editlemeyecekseniz, render almayacaksanız kesinlikle M2 Air almanızı öneririm.

Sorunuzun cevabı da: 14.000 TL'lik bir farka değecek performansı size sağlıyorsa değer sağlamıyorsa değmez tamamen sizin ne için kullanacağınıza bağlı

Hocam çok teşekkür ederim. Sınav seneme kadar 2013’ten kalma bilgisayarımı kullanıyordum. Bu fiyatlara çıkmamda onun etkisi var farkındayım. Olmuşken en iyisi olsun istedim. O yüzden m3 serisi almak istiyorum. İnsanlar genel olarak Ramini yükselt dediler ben de 18gb yeter diye düşündüm MacBook için. Veri bilimine çok merakım var. Modellerimi Google colab ile derliyordum. Ama onun da ücretsiz versiyonu insanı biraz çıldırtıyor. Bu gpu artışını da o yüzden düşündüm ama 14 bin tl için fazla mı abartmış bulunmaktayım sizce.

Yani bence biraz fazla olmuş zaten M3 Pro çok güçlü bir çip 69,999 TL olan model çok rahat iş görür. Hatta isterseniz bekleyin M4 çipli MacBook'lar eylül'de tanıtılacaklar. Bilgisayar mühendisliğinin ilk senesi zaten tamamen angarya dersle dolu olduğu için( Fizik, Kimya, Türkçe, Calculus gibi) ana bölüm dersiniz 1 veya 2 tane olur yüksek ihtimalle onlara da bilgisayar gerekmez derste kullanacağınız bilgisayarlar gayet yeterli olur Online compiler kullanarak. Dediğim gibi acelen yoksa 2 ay daha bekle M4 çipli bir tane canavar al, ha baktın beğenmedin mi M4'ü, o zaman gene bu cihazı alırsın hem de fiyatı düşmüş olur.

M4 çipli MacBook'ların OLED ekranla gelmesi bekleniyor sırf OLED ekran için bile beklenir

Çok teşekkür ederim yanıtın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…