MacBook Pro 2011'de aşırı ısınma

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Beyler, yanacak diye korkuyorum 😂 Cümleye nasıl başlayacağımı bilemedim, geçenlerde 2. el 13 inç 2011 MacBook Pro aldım. Çok güzel çalışıyor onda sıkıntı yok fakat boşta 60 derece yükte 95 derecelere kadar çıkıyor, programı kapatmasam daha da artar derece. (Yük dediğim video falan izleyince çıkıyor bu derecelere. Geçen Android Studio indirdim programa girdim fan hızı %100 çalışıyor derece fırladı gidiyor ama program boş proje hani yüklük bir şey yok. Unity setup'ında yine 85 90 derecelere çıkıyor.) Termal macun mu bitmiştir bilmiyorum fakat yanacak diye korkuyorum geçen birisi MacBook'larda ısınma normal demişti ama 95 derece de normal değildir diye düşünüyorum. Film izlerken 85 derece nedir ya kucağıma alıyorum benim ateşim çıkıyor vurduğu sıcaktan. Bir yardım edin ya 🥺

Son düzenleyen: Moderatör:
O modelin macun değişimini çok tecrübeli birinin yapması lazım, kasanın neredeyse tamamını söküyorsunuz macun değişimi için. Toplarken dikkatli toplamak gerekiyor. Mümkünse yetkili servise yaptırın derim. Çok çok büyük ihtimal macun ve fan yüzündendir. Pilini de gözden geçirmekte fayda var.

İçi kirli olabilir. Termal macun kurumuş olabilir.
RAM yükseltmek için içini açmıştım 2 gün önce. İçi tertemiz, ama dediğiniz gibi termal macun kurumuş olabilir.
Termal bakımı ve fan bakımı ile sorun çözülür muhtemelen.
İçini açtığımda fanda sorun yok aslında. Termal macundan galiba.
O modelin macun değişimini çok tecrübeli birinin yapması lazım, kasanın neredeyse tamamını söküyorsunuz macun değişimi için. Toplarken dikkatli toplamak gerekiyor. Mümkünse yetkili servise yaptırın derim. Çok çok büyük ihtimal macun ve fan yüzündendir. Pilini de gözden geçirmekte fayda var.
Anladım, çok teşekkürler hepinize. Pilinde ve fanda sorun yok. İçi tertemiz. Herkes termal macun demiş. Büyük ihtimal dediğiniz ve benimde tahmin ettiğim gibi termal macun kurumuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı