MacBook Pro 2022 13" M.2 almakla hata mı yaptım?

alafranga

Hectopat
Merhaba,

Geçen hafta MacBook Pro 2022 13" M.2 aldım.
İşim gereği gittiğim yerlerde ofis uygulamaları kullanıyorum. Bunun dışında sosyal medya, internet vs. vakit geçirmek için kullanıyorum.
Sonradan öğrendim ki Apple, MacBook 2022 13"'te eski kasa kullanmış. Birçok YouTube kanalı daha ucuza MacBook Air M.2 öneriyor. Çünkü yeni kasa. Kasa ve ekranda farklılıklar var. Sizce elimdeki Pro'yu satıp Air almama değer mi? Aslında her işimi görüyor ve tasarımını da seviyorum. Ancak son model aldığım Pro'nun eski kasa çıkması canımı sıktı. Satıp Air aldığım zaman muhtemelen cebimden ekstra para çıkmayacak. Siz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında mantıklı olur Air M2 almak. Biraz inceledim iki bilgisayarı da, aslında çok bi' fark göremedim. Ekran çözünürlüğü konusunda Air birazcık daha iyi hem de dediğiniz gibi farklılıklar var. Pro modeli 2560x1600 piksel, Air ise 2560x1664. Pil ömrü ise Pro modelinde 20 saat, Air de ise 18 saat. Diğer detaylara buradan bakabilirsin:
Ben olsam Air alırdım. Pro almak ile hata yapmadın, iyi yönleri de var.

Merhaba,

Geçen hafta MacBook Pro 2022 13" M.2 aldım.
İşim gereği gittiğim yerlerde ofis uygulamaları kullanıyorum. Bunun dışında sosyal medya, internet vs. vakit geçirmek için kullanıyorum.
Sonradan öğrendim ki Apple, MacBook 2022 13"'te eski kasa kullanmış. Birçok YouTube kanalı daha ucuza MacBook Air M.2 öneriyor. Çünkü yeni kasa. Kasa ve ekranda farklılıklar var. Sizce elimdeki Pro'yu satıp Air almama değer mi? Aslında her işimi görüyor ve tasarımını da seviyorum. Ancak son model aldığım Pro'nun eski kasa çıkması canımı sıktı. Satıp Air aldığım zaman muhtemelen cebimden ekstra para çıkmayacak. Siz ne önerirsiniz?

Hayır değmez.
Air modelinde fan yok ve bu yüzden işlemci performansı ciddi oranda düşebiliyor.

Gayet iyi yapmışsınız.

Aslında mantıklı olur Air M2 almak. Biraz inceledim iki bilgisayarı da, aslında çok bi' fark göremedim. Ekran çözünürlüğü konusunda Air birazcık daha iyi hem de dediğiniz gibi farklılıklar var. Pro modeli 2560x1600 piksel, Air ise 2560x1664. Pil ömrü ise Pro modelinde 20 saat, Air de ise 18 saat. Diğer detaylara buradan bakabilirsin:
Ben olsam Air alırdım. Pro almak ile hata yapmadın, iyi yönleri de var.
Cozunurluk farki Air’in ekrani daha buyuk oldugu icin sanirim. Su an alacak olsam baya bi arada kalirdim ancak Pro aldiktan sonra herhalde degistirmek icin mesai harcamaya degmez. Zaten yeni tasarimdaki centik de pek icime sinmedi. Tesekkur ederim yorum icin.

Hayır değmez.
Air modelinde fan yok ve bu yüzden işlemci performansı ciddi oranda düşebiliyor.

Gayet iyi yapmışsınız.
Yorum icin tesekkur ederim. Pro’nun genel olarak her seyinden memnunum zaten. Sadece sonradan aralarinda kasa farki oldugu icin bi seytan durttu acaba degistirsem mi diye. Ama Pro her zaman Pro’dur diye bakmak lazim sanirim. Tekrar tesekkurler.

Cozunurluk farki Air'in ekrani daha buyuk oldugu icin sanirim. Su an alacak olsam bayağı bir arada kalirdim ancak Pro aldiktan sonra herhalde degistirmek icin mesai harcamaya degmez. Zaten yeni tasarimdaki centik de pek icime sinmedi. Teşekkür ederim yorum icin.

Yorum icin teşekkür ederim. Pro'nun genel olarak her seyinden memnunum zaten. Sadece sonradan aralarinda kasa farki oldugu icin bir seytan durttu acaba degistirsem mi diye. Ama Pro her zaman Pro'dur diye bakmak lazim sanirim. Tekrar teşekkürler.

Hocam Air'in çentikli tasarımı çok güzel fakat Pro'da touchbar var. Touchbarı kullanacaksanız Pro'da kalabilirsiniz. Ben olsan Air alırdım.

Hocam Air'in çentikli tasarımı çok güzel fakat Pro'da touchbar var. Touchbarı kullanacaksanız Pro'da kalabilirsiniz. Ben olsan Air alırdım.
Çentik biraz fazla göze batıyor gibi geldi bana. Tasarımını gerçekten beğensem büyük ihtimal uğraşıp Air'a geçerdim ama ölüp bittiğim bi tasarım farkı olmadığı için sanırım uğraşmayacağım. :)
Yorum için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı