MacBook Pro açılmıyor

aydontlosssss

Decapat
Dün MacBook (Late 2011 8,2) Pro'yu hızlandırmak için bazı makaleler okuyordum o sırada disk tamiri işlemi vardır ve onu yapmadan önce Mac'de de diskleri ayırabildiğimizi fark ettim (C ve D diski gibi) sonrasında disk ayırma işlemi başlattım fakat 15-20 dakika olmasına rağmen işlem bitmedi. Bende kapatmaya çalıştım ama kapanmadı, sonra güç tuşuna basılı tutup zorla kapattım ardından tekrar açmaya çalışınca ses geliyordu fakat görüntü hiçbir şekilde yoktu. Açılışta yapılan tüm kısayolları denedim. Option+command+p+r gibi 3-5 tane Apple'ın kendi sitesinde yazanlara baktım.

Ama hiçbir şekilde açılmadı, ardından Windows bilgisayarıma hard diski çıkarıp bağladım. Ve tamamen sıfırlayıp format attım kısaca şu an biçimlendirilmiş durumda. USB hazırladım vs. taktım USB ile kurmaya çalıştım hala ekran yok hiçbir şekilde ne yaptıysam ekran gelmiyor ve ne USB'ye doğru düzgün sierra ya da High Sierra kurabildim ne de HDD'ye. Bu yazıyı yazdıktan sonra denemelere devam edeceğim gece saat 5 ve çıldırmak üzereyim.

Hala MacBook'un ses dışında ve Caps Lock tuşunun ışığı dışında bir çalışma ibaresi yok. Hard Disk'i Windows'da biçimlendirdikten sonra macdrive 10 ile tekrar MacOS'da çalışacak hale getirdim bu arada ama yine olmadı. İçine bir türlü macOS kuramadım. Zaten problem büyük ihtimal ile hard diskin içinde herhangi bir macOS olmaması. Evde bu bozuk MacBook Pro dışında macOS cihaz yok sadece kasalı bir bilgisayar var. Onada bir şeyler kurmayı denedim ismini hatırlamıyorum hac ile başlıyordu galiba, ama hata veriyor BIOS'dan gerekli ayarları yapmama rağmen.

Bu arada beklemek falan işe yaramadı hiçbir şekilde ekran gelmiyor biçimlendirmeden önce bekledim yaklaşık 2 saat kadar ekran gelmedi. Şu an ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok İngilizce biliyorum İngilizce videolara baktım Türkçe olanalrı zaten izledim sayılır bir sonuç bulamıyorum. Herkes çalışan bir MacBook'dan bir şeyler yapıp USB hazırlıyor vs.

Yardımcı olacak birisi varsa çok memnun olurum hatta yalvarıyorum çünkü 1 yıldır bile macOS kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın RAM'lerini çıkarıp silgiyle temizleyip sonra slot değişikliği yaptınız mı yapmadıysanız bunu deneyebilir siniz işe yaramadıysa ekrana giden ince kabloları kontrol edin kablolar çıkmadıysa anakart üzerinden ekrana giden bütün ince kabloları çıkarıp tekrar takın eğer bir televizyona bağlayıp denerseniz orada deneyin eğer televizyonda görüntü verirse ekranda sorun var eğer televizyonda görüntü vermezse en kötü ihtimal işlemci sorunlu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı