MacBook Pro dezavantajları nelerdir?

thrgkt

Hectopat
Merhaba, günlük ihtiyaçlarım, video editleri ve bazı çizim programlarını kullanmak için MacBook Pro almak istiyorum. Haricinde zaten güçlü bir bilgisayarım var fakat taşınabilirlik açısından kolay olmasını istediğim için ihtiyaç duydum. MacBook kullanmanın dezavantajları nelerdir?

Her oyunu oynayamazsın, o kadar. Bahsettiğin ihtiyaçlar için biçilmiş kaftan.

Biraz ekosisteme alismaniz zaman alabilir. Eğer güçlü bir sisteminiz varsa ve taşınabilir bir cihaz düşünüyorsanız, uygulama desteği varsa MacBooktan şaşmayın. Pro veya air konusu yapacağınız işlere bağlı ancak air için fanı yok diye onyargili olmayın emin olun fansiz olmasına rağmen harikalar yaratıyor ancak güç isteyen işlemlerde 15 dakika sonra ısınıp kendini güç tasarrufu moduna alıyor

Ben bir senedir çok aktif kullanıyorum. Uygulama desteği sanırım en büyüklerimden birisi olabilir ancak bu adamına göre değişebilir. Ben Fi tarihinden kalma fosil sinyal işleyicilere ihtiyacım olduğunda misal bu .tcl uzantılı dosyaları açamıyorum.

Nested Virtual Machine desteği yok. İç içe sanal makina çalıştırıp ihtiyacın olan sanal makina imajına bir şekilde bağlanamıyorsun.

Yine çok eski bir diyagram uygulaması olan UMLET’i alamamıştım. Parallels üzerinden Windows ile de alamamıştım.

Yukarıda dediğim olayları yapabilecek bin tane süper seri Native Imported App var. Ben sadece M serisinin geçmişe bir sifon çektiğinden bahsediyorum. Eğer açmaya çalışılan App Arm portlu değilse sıkıntı çekersin, ama Arm port varsa da Apple Silicon Native App ise elin adamının masaüstünde aldığı performansı yeri gelir otobüste, parkta, kafede alırsın.

Bu saydıklarımı daha önce duymayanlar var, hayatı boyunca duymayacaklar var. O yüzden dezavantajlar mı bilmiyorum ancak sonuçta benim başıma geldi. Yine kenarda bir tane Celeron işlemcili hurda X64 Windows tutuyorum sinyal görselleştirme ve kalite testi için.

Haricen Windows’a işim düşmesin diye dua ediyorum Allah’a. Üretkenliğim çok arttı Mac sonrası.

Sonoma sonrası GFN kasıyor bu arada. Game Mode ile alakalı sanırım. Getirdikleri oyun modu MetalFX için iyi olsa da Bulut oyunculuğu için leş. Düzeltirler 14.2 ile sanırım. Apple tarafında bir sıkıntının çözülmesi çok sürmez.

Windows daha olan AMD sürücüsünün üzerine sürücü yazmaya çalışıp kendi sistemini patlatıyor 2 sene oldu.

Sonoma sonrası GFN kasıyor bu arada.
Çok fazla kullanıyorum GFN’yi ama kasma yaşamıyorum. Arada istikrarsız bağlantı uyarısı veriyor o da WiFi ile bağlı olduğum için ama öyle olduğunda oyunu durdurup birkaç saniye bekliyorum düzeliyor o da. Nasıl bir kasmadan bahsediyorsun ki acaba? Şaşırdım.

Valla bendeki internette Spotty Connection vermesi imkansız zaten. Wi-Fi ile bağlı olman artık bir şey değiştirmiyor. 5Ghz ile bağlı isen kablo performansını her türlü alıyorsun.

Bende öyle internet ile alakalı bir şey yok bildiğin sistemden kaynaklı çünkü her zaman oynadığım Battlefield 1 dakika dakika aralıklar ile LAG yemeye başlıyor ve 20 saniyeliğine FPS 10'a düşüyor. Sistem sanki önceliği uygulamaya vermiyor gibi.

Sırf bu yüzden yeni bir güncelleme gelene kadar GFN aboneliğimi iptal edip kaldırdım sinirlenip. Klanımı falan bıraktım bildiğin. Sinir küpüne çevirdi bu olay beni çünkü ki sadece ama sadece Sniper oynadığım için 1 salise bile gecikme olmaması lazım, yeri geliyor 300 metreye sıkıyorum.

Ventura daha iyiydi. Her açıdan, şu kulaklıklar arası geçiş bu kadar iyi olmasa geçerdim şu an. Gerçi belki hala geçebilirim bu akşam. Tüm dosyalarım OneDrive'da yedekli zaten.

5Ghz ile bağlanıyorum ama Türkiye interneti işte. 1 saat oyun oynuyorsam 1 kez falan istikrarsız bağlantı uyarısı alıyorum. Bazen oyun etkilenmiyor, bazen etkileniyor. Birkaç saniye bekleyince geçiyor hemen.

Lag yaşamana şaşırdım. Hiçbir oyunda öyle bir şey olmadı bana ben de Sonoma kullanıyorum. Battlefield 1 oynamadım ama belki o oyuna özgü bir durumdur diğer oyunlarda da yaşıyor musun aynı şeyi? Ben Death Stranding, Rocket League, Tomb Raider 2013, Rise of the Tomb Raider, bazen LoL, American Truck Simulator, Assassin's Creed Syndicate, DOOM Eternal, Dishonored 1, Torchlight 3 oynadım şu ana kadar GFN ile. Hepsini de Sonoma ile oynadım. Bir kere olsun dediğin lagı yaşamadım.

Ne yalan söyleyeyim diğer oyun oynasam bile Town of Salem falan oynadım arkadaşlarla ki onlarla da kasmadı. Server kötü desem eskiden bir şey yoktu. Benim internet de zaten simetrik 100 / 100. İçeride birisi 4K Netflix izlerken bile Spotty almıyorum. Bu Sonoma sonrası oldu, ya bana özgü bir durumdur ya da GFN Serverlarında bir sıkıntı vardır.

Hepinize çok teşekkür ederim. Aklıma bir şey daha takıldı şimdi. MacBook Pro M3 çipli 8 GB RAM mi yoksa MacBook Air M2 16 GB RAM mi daha çok işimi görür?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…