Merhaba arkadaşlar bir MacBook Pro modeli satın alacağım bu bilgisayarda Blender, After Effects, DaVinci Resolve, Photoshop, Lightroom ve Illustrator başta olmak üzere programlar kullanacağım ve bana yüksek performans gerekli. İki model arasında kaldım. Birisi 11 çekirdek CPU 14 çekirdek GPU 18 GB RAM ve 512 GB SSD bulunduran M3 Pro 14 inç modeliyken diğeri 32 GB RAM 1TB SSD 10 çekirdek CPU 32 çekirdek GPU bulunduran M1 Max 16 inç modeli. Ray Tracing ve path tracing gibi teknolojiler Blender gibi After Effects gibi programlarda M3 Pro'yu öne geçiriyor gibi ancak M1 Max ise RAM kapasitesi olarak 4K videolar kurgularken daha avantajlı olur gibi de geliyor fakat hız olarak da M3 Pro ötede gibi geldi. 11 çekirdekli M3 Pro modeli ile herhangi bir karşılaştırma bulamadığımı belirteyim hep 12 çekirdek CPU ve 18 çekirdekli GPU bulunduran M3 Pro modelinin karşılaştırmaları vardı. M1 Max daha eski olduğu için de daha çekingenim o modele ancak tam olarak karar veremedim. Sizce hangi modeli neden tercih etmeliyim? Uzun ömürlülük benim için oldukça önemli ileride ikinci elden satmak da önemli ancak bu ileride dediğim süre en az 5 yıl.