MacBook Pro M2'den MacBook Air M4'e geçilir mi?

GSamet36

Centipat
Daha fazla  
2 senedir MacBook Pro M2 kullanıyorum, değiştirmeyi düşündüğüm için önce MacBook Pro M4'lere yöneldim, pahalı geldiği için MacBook Air M4'lere baktım, Adobe uygulamaları kullanıyorum, Premiere Pro vs rahat kullanmam lazım, işlemcinin rahat kaldıracağını biliyorum ama ısınma problemi yaşar mıyım? Aktif kullanıp yorum yapabilecek vs. var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
M1 üzerinden yorum yapayım. Macbook pro m1 günlük kullanımda v.s fanını çalıştırmıyor. Tamamen kapalı konumda oluyor. Render alırken 3-4 dakika sonra işlemci sıcaklığı 72'lere geldiğinde ise fanı düşük devirde (1200rpm) çalıştırıyor. Maksimum 7000 devire çıkabilmesine rağmen o devirleri manuel müdahale etmeden görmek mümkün değil gibi.

Şimdi sizin durumunuza bakalım. İşlemci tabi rahat kaldırır ama render gibi ağır işlemlerde fan olmayacağı için işlemci kendini kısacak. Örneğin render süren uzayacak v.s. Bence çok gerekli bir yükseltme gibi görünmüyor ama tabi sizin tercihiniz.

Çok yoğun işlerde ısınma problemi yaşamanız normal. Tabi işlemcinin kolay kolay yük altına bineceğini sanmıyorum. Güncel iş bilgisayarlarında oyun oynamadığınız sürece fana filan gerek olmuyor. Isı dağıtım sistemi yetiyor. Yine de sıcak ortamlarda dikkatli olmak gerek.

Hocam elimde hem MacBook Pro M2 hem de MacBook Air M4 modeli var, tabii ki ufak tefek iyileştirmeler var ama Pro hala çok iyi çalışıyor, ben model yükseltmek için M5 çiplerini bekliyorum size de önerim o yönde olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…