MacBook Pro M4 Pro 48 GB RAM iade edilmeli mi?

kritvkras

Hectopat
Daha fazla  
4K video edit yapmak için Trendyol üzerinden MacBook Pro M4 Pro satın aldım 130K'ya. Performansı çok cezbetmedi açıkçası, ne yapmalıyım? 70-80k bantlarında yine fena sayılmayacak uzun süre beni götürebilecek bir bilgisayar alınabilir mi? Kafam çok karıştı, fikirlerinizi bekliyorum.

Direkt iade edin ve düz M5 alın. 16 GB RAM biraz yetersiz kalabilir fakat 30k az para değil. Hatta altına fan koyulacak şekilde MacBook Air M4 bile işinizi görür.

Windows bir masaüstüne geçmek mi daha mantıklı yoksa MacBook mu?

Windows bir masaüstüne geçmek mi daha mantıklı yoksa MacBook mu?

Kesinlikle MacBook daha mantıklı. Siz 16 GB RAM'li bir Windows'ta 4K video editlerken zorlanırsınız fakat MacBook uygulama optimizasyonu sayesinde çok rahat hallediyor. Ben 8 GB RAM'li MacBook Air ile 2K video editliyorum, ara sıra biraz bekletmesi dışında canavar gibi çalışıyor 8 GB RAM'e rağmen.

Hocam lafı hiç eğip bükmeyeceğim. Eğer ki bu video editleme işinden para kazanıyorsan MacBook Pro M5 al fakat eğer hobi veya daha basit işlerse al 45 bine bir tane MacBook Air M4 bir tane taşınabilir SSD, ev kurulumu ve render için de bir tane fanlı stand sana toplam 50'ye gelir. Kalan parayı da artık beni de hatırlayarak yersin

M4, m4 pro yada m5 farketmeksizin ram'in 16gb üzeri olması şart artık. Özellikle yeni alacaksanız ve bu tür işlerde kullanacaksanız 16 gb ram mantıksız bir seçim. Bu ürünü iade etseniz bile yeni alacağınız üründe bunu göz önünde bulundurun.

İçerik üreticisiyim, YouTube, Instagram, TikTok günlük Reels üretiyorum. Önceki bilgisayarım RTX 3060'lı bir masaüstüydü ve video editlerken ön izleme kısmında çok donması kısmında çok da ekstra bir sorunum yoktu. Windows'tan macOS sistemine geçince hiç alışkın olmadığın bir sisteme geçmiş oldum alışmak zorluyor biraz. 130 bin TL'lik bir hız hissetmiyor açıkçası. Almışken de 16 inç almak istiyorum sanırım m5'te daha çıkmadı 16 inç. Bunu iade edersem tekrar MacBook almam gibi hissediyorum.

https://www.itopya.com/white-star-i...-5070-ti-16gb-32gb-ddr5-1tb-m2-ssd-gef_h30484 bu tarzda bir masaüstü alırım gibime geliyor.

Windows tarafından ne gereklidir bilmiyorum o yüzden yorum yapamam. Mac alacaksan ve iş yapacaksan air almamanı ve 16gb ram üzerinde tercih yapmanı öneririm sadece.

Windows ile iş yapması bazen delirtebiliyor, en azından kendi adıma ben çok sorun yaşıyordum. Yıllardır mac ile çalışıyorum iş konusunda çok memnunum. Bir tane 7800 xt ile sistem topladım onuda sadece oyun için açıyorum. Malum mac'ler oyun konusunda yetersizler.

Performans cezbettirmedi, 130 binlik hissettirmiyor gibi subjektif benchmarklarla bir yere varamazsin.

Kullandigin edit programinin varsa kendi benchmark skorlama sistemi yoksa yakin baska birinde minimum kac puan hedefledigini bilmesin ki oneri yapsin insanlar.

Bir yere nasıl varabileceğimi gösterirseniz çok sevinirim. Mesela benchmarkt testlerine nasıl ulaşabileceğimi, öneri bir siteniz olup olmadığını yazar mısınız? Direkt olarak sevmedim diyerek iade etmek yerine öneri istediğim için konuyu açtım.

Ornegin Blender Blender - Open Data

Blender kullaniyorsan ve 100 puanlik performansta memnun degilsen ( atiyorum ) , kac puanlik bir performansin ideal olacagini anlamak cok daha objektif hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…