Macbook Pro Ne Zaman Ucuzlar?

Tolga Yakar

Hectopat
Daha fazla  
İlkbahar ya da yazin Macbook Pro almayi dusunuyorum. Bu aralar dolar dustu. Macbook Pro ne zaman ucuzlar bir fikriniz var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple bu politikayı sürdürürse hiçbir zaman ucuzlamayacağını garanti edebilirim. Ki şahsen benim fikrimce adamların suçu yok, Amerika'yı boykot fikriyle adamların telefonlarını alıp parçaladığımız için adamların bu politikayı izlemesini normal karşılıyorum. Apple dolar kurunun çok üzerinden bir fiyatla ürünlerini satışa çıkarıyor. Bu sebeple tüm Apple ürünlerinin fiyatları arttı.

apple a güven olmaz sağ gösterip soldan vururlar :D
Apple bu politikayı sürdürürse hiçbir zaman ucuzlamayacağını garanti edebilirim. Ki şahsen benim fikrimce adamların suçu yok, Amerika'yı boykot fikriyle adamların telefonlarını alıp parçaladığımız için adamların bu politikayı izlemesini normal karşılıyorum. Apple dolar kurunun çok üzerinden bir fiyatla ürünlerini satışa çıkarıyor. Bu sebeple tüm Apple ürünlerinin fiyatları arttı.
Apple ürünlerini yatırım aracı olarak kullanacağız neredeyse hocam ne ucuzlaması.
Ama gelirken sonucta dolar uzerinden vermiyorlar mi? Anlamadigim sey su mesela dolar su an 5.6 civari ornek veriyorum 2800 dolar macbook pro 16 bin tl civari ama Turkiyede 25 bin tl cantaya ekleyince vergisi 3000 tl civar gosteriyor.

Ama gelirken sonucta dolar uzerinden vermiyorlar mi?
Tamam ama Amerika'da tesisten çıkıyor ve bir kamyon nakliyesi ile mağazaya ulaşıyor. Buraya gelmesi için kamyonla aktarma merkezine oradan kamyonla limana oradan tekrar kamyonla tesise vs. gitmesi gerekecek. Yani fazladan giderler eklenecek bu ücrete. Örneğin dikkat edin rafineri tesisine yaklaştıkça benzin fiyatı düşer istasyonlarda. Taşıma maliyetinden düşürüyorlar çünkü. Çiğliden Aliağa'ya doğru giderken özellikle görürsünüz fiyatların düşüşünü:) Ayrıca Apple cihazların ucuzladığı pek öyle görülmez. Mesela 2014 Macbook Pro cihazım var benim. Ben bunu 5000 TL civarına almıştım. Şu an yıl 2018 hatta 2019'a geliyor. Temiz bir ikinci elini şu an 6500-7000 TL civarına koysam akşama satılır. Ev alma Apple al gibi bir şey oldu artık günümüzde:)

Apple'a arkadaşların dediği gibi güvenme bence. Fiyat düşüşünüde bekleme :) Çok zor bir ihtimal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı