Çözüldü Macbook Pro Recovery'den disk seçemiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jayopa86

Hectopat
Merhabalar,

Elimde bir Macbook Pro var ve daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorunla karşılaştım. Macbook Pro 512gb SSD modeli. Bilgisayar sadece Recovery'de boot ediyor ve ordan disk utility'e girdiğimde sadece Macintosh HD birimini görebiliyorum. Fakat bu birimi partitionlara bölemiyorum. ''diskutil mountDisk (disk identifier kodu) nu girdiğimde başarıyla mount edildiği gözüküyor.

Daha sonra başka bir macten Yosemite yi indirip bootable USB yaptım ve usbden boot ettim yine aynı sorun yükleme ekranına geldiğinde yükleme yeri olarak sadece USB'yi gösteriyor. Hiç bir şekilde SSDyi göstermiyor. Aranızda bu gibi bir sorunla karşılaşan var ise bana yardımcı olabilir mi lütfen?

Şimdiden yardımları için herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsini denedim fakat değişen bir şey olmadı. Volume appears to be OK yazıyor her ilisinde de. Yükleme ekranında yine de değişen veya eklenen bir birim olmuyor maalesef @Recep Baltaş

Verify Disk'te bu ekran geliyor:

Repair Disk'te de bu oluyor:

Çözdüm! Eğer aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa,

Yosemite Logical Volume Group açtığı için önce diskutil cs list yazıp Logical Volume Group ID mizi öğreniyoruz daha sonra diskutil cs delete (LVG ID) yazıp parantezli yere kopyaladığımız ID yi giriyoruz. Tekrar restart yaptığımızda diskimiz normal şekilde görünmeye başlıyor!

Yine de teşekkürler @Recep Baltaş ilgilendiğiniz için
Hepsini denedim fakat değişen bir şey olmadı. Volume appears to be OK yazıyor her ilisinde de. Yükleme ekranında yine de değişen veya eklenen bir birim olmuyor maalesef @Recep Baltaş

Verify Disk'te bu ekran geliyor:

Repair Disk'te de bu oluyor:

Çözdüm! Eğer aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa,

Yosemite Logical Volume Group açtığı için önce diskutil cs list yazıp Logical Volume Group ID mizi öğreniyoruz daha sonra diskutil cs delete (LVG ID) yazıp parantezli yere kopyaladığımız ID yi giriyoruz. Tekrar restart yaptığımızda diskimiz normal şekilde görünmeye başlıyor!

Yine de teşekkürler @Recep Baltaş ilgilendiğiniz için

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…