MacBook Pro satın alırken nelere dikkat edilmeli ve nereden satın alınmalı?

MacBook Pro almak istiyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Nereden satın almalıyım? M3, M4 işlemci hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu işlemci türü fansız mı çalışıyor? Vatan'dan mı alınmalı yoksa doğrudan Apple'dan mı alınmalı?

Ben yaklasik 1.5 ay once 14" M4 MBP aldim. Ondan once de ilk ciktigi zamandan beri M1 MBP kullaniyordum. Su an en guncel seri M4 islemcili olanlar. Butcene ve yapmak istedigin islere gore konfigurasyon degisir tabi. Alirken en uygun neresiyse oradan almaya bak ben MediaMarkt'dan almistim pesin fiyatina 9 taksit imkani sundugu icin. Butceni ve cihazla ne yapmak istedigini soylersen onerme konusunda yardimci olabilirim.

Java yazılım geliştiriciliği üzerine uğraşıyorum. Java, Spring Framework, Spring Boot, JPA/Hibernate, JSF, JSP, JavaFX, RESTful, SOAP Web Servisleri, MySQL, React ve Angular gibi teknolojilerle ilgileniyorum. Kısacası yazılımcıyım.

Air modelleri fansız (ısınınca gücü kısar)

Pro modelleri aktif fanlı ancak fan sesi duymazsınız (bu güne kadar sadece 1 kere fan sesini çok ince duydum)

M1-2-3-4 konusunda bütçene hangisi uyuyorsa tercih edilebilir bence. Sadece alırken ram minimum 16gb yapmaya bakın.

Alışveriş için de ben yetkili servis olan PT Store'den alıyorum. Normale göre daha indirimli oluyor. Reklam yapmak için söylemiyorum sadece ben ürünlerimi oradan satın alıyorum. Vatan, Teknosa gibi yerlerden alma taraftarı değilim hiç. Genelde oralardan alınan ürünün satış sonrası hizmet kısmında hiç olumlu yorum görmedim veya uğraşmadan sonuca varabilen kişi görmedim hep eziyet çekiyorlar gibi.

Bende mobil gelistiriciyim Swift ile ugrasiyorum. Bizim isler genelde inanilmaz agir isler olmadigindan Pro'dan ziyade duz M serisi islemciler cok rahatlikla yetiyor zaten. Butceye gore M4 Pro'ya da cikilabilir tabi ama bence onemli olan RAM ve depolama ilk etapta. Ben 16-512 M4 Pro yerine 16-1TB M4 versiyonu tercih etmistim bu sebeple. Sizde bir butce soyleyebilirseniz ona gore oneride bulunabilirim. Kredi kartiyla alacaksaniz pesin fiyatina 6 ya da 9 taksit yapan yerler daha oncelikli olabilir.

MacBook Pro adresinden satın aldığımda teslimat nasıl yapılıyor? Kargo ile mi geliyor yoksa kendi kuryeleri falan mı var Apple'ın? Type C - USB adaptörü almazsam eğer mouse kullanabilir miyim? Eğer kargo ile geliyorsa hangi kargo getiriyor? Bütçe olarak 90.000 ₺ ila 100.000 ₺ arası.

Kendi sitesinden alinmasi sart degil. Amazon'da pesin fiyatina 6 taksit imkani var. Iade kolayligiysa onlar da o konuda kolaylik sagliyor zaten. Kablosuz fare kullanabilirsiniz USB-A girisi yok. 512GB depolama yeterli gelmezse islemciyi duz M4 secip 24GB-1TB modele yonelebilirsiniz.
Ben taksitle degil pesin alacagim diyorsaniz o zaman PT'den alin mumkunse. Etrafinizda bir tanidiginizdan ogrenci belgesi rica edebilirsiniz alim icin.

Kablosuz fareyi USB-Type C adaptörü almadan nasıl kullanabilirim? Farenin USB girişli alıcısını direkt takabiliyor muyum? USB-A girişi nedir?

Fare Bluetooth ile baglaniyorsa direkt baglayabilirsiniz yoksa HUB almaniz lazim. USB-A girisi bildigimiz diktortgen USB girisi. Ben gecenlerde bu HUB'i almistim 4K 60Hz destegi de oldugu icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…