MacBook Pro satın alırken nelere dikkat edilmeli ve nereden satın alınmalı?

SSD arttırma şansın yok ne aldıysan o bilgin olsun 512 GB da oldukça küçük bir depolama.

Harici SSD, taşınabilir SSD takabilir ki zaten MacBook kullanan kesinlikle hub kullanmak zorunda girişlerden dolayı bu büyük bir problem değil.

Yeni nesili alabiliyorken eski nesili almak çok saçma olur M4 çip tercih etme kararınız çok doğru.

Benim önceliğim zaten güncel olması. Harici SSD'de HDD'de var

Apple'ın MacBook'ları tasarlarken kendine has anakart SSD RAM bağlantıları kullanmasının sebebi, hafif kompakt minimal güçlü bir cihaz ortaya çıkartmak. Bütün kablolu bağlantıları da AirPlay Wi-Fi ve Bluetooth'a çevirme çalışmasıda buradan geliyor.

Zaten MacBook alırken parasını ödediğin cihazın minimal kendine has bileşen yapısı hafifliği ve gücü. Kablo hub gibi kargaşalara mahal verirsen zaten aslında macbooka boşuna para vermişsin oluyorsun çünkü maliyetinin en büyük yanı cihazı hafif küçük kompakt tutmaya çalışmaktan kaynaklanıyor.

Her kullanıcının kendine has kullanımı olur tabii ancak MacBook'un fiyatının %30unun neyi kapsadığını söyledim sadece.

Sonuçta masaüstüne laptopu çakıp çalışmak için MacBook Pro da alınmaz. Maliyetinin çoğu gittiğin her yere götürebildiğin hafif taşınabilir güçlü bir cihaz yaratmaktan geliyor.

Elbette haklısın. MacBook piyasasına hakim olduğunda aşikar. Ancak her şey bütçeye çıkıyor

Elbette haklısın. MacBook piyasasına hakim olduğunda aşikar. Ancak her şey bütçeye çıkıyor

Yok aslında her şey rahatlığa çıkıyor ama tam anlayamadın.

Sonuçta bunun ile ucuzunu kıyaslamak zorunda değilsin. Yüksek SSD'li daha fazla portu olsan cihazı ve taşınabilir cihazı şu an da 120-150bin civarına Windows kısmındada alabiliyorsun. Eğer konu bütçeye kalırsa Windows kısmındada uçuk rakamlı seriler var. Önemli olan o minimal dizayna para öderken o dizaynı koruyup kullanabilmek. Yoksa ASUS oyun bilgisayarı almış gibi çantalarla kablolarla gezeceksen cihaz kullanımının projesinin dışına çıkıyor.

MacBook Pro 16 Ram, 512 Hafıza işimi görür gibi. 1 TB belki bütçeyi zorlamam gerekir.

MacBook Pro 16 RAM, 512 Hafıza işimi görür gibi. 1 TB belki bütçeyi zorlamam gerekir.

Zaten sen kendi kullanımını biliyorsundur mesela benim Windows laptopumda 2TB SSD var 300GB dolu. MacBook'umda yüzden 512 GB fazlasına ihtiyacım olmadığı zaten belli. Çünkü benim yaptığım işte yüksek depolama alanı gerektirmiyor. İlk alırken ihtiyaçların doğrultusunda konfigürasyon yapıp almak daha mantıklı. 1TB SSD yerine mesela M3 Pro aldı çünkü ihtiyacım olan CPU, GPU gücü ve taşınabilirlikti.

İhtiyacım olan tek şey deri kılıf + MacBook tu başka hiçbir şey taşımıyorum. Bunu yapabilmek için zaten MacBooka bu kadar para ödedim. Hep söylüyorum çoğu insan pek böyle düşünmüyor ama yok pil sağlığı düştü nasıl şarj etmeliyim . Ben bilgisayarın kölesi değilim o benim kölem. 15 aylık MacBook Pro pil sağlığı %100 hiç de bakmadım. Çok fazla konu vardı pil sağlığım düştü nasıl koruyabilirim vb merak ettim ve kontrol ettim. %100 duruyor hala eve girip şarja takıyorum sabah çıkartıp yanıma alıyorum. Düzenli olarak yaptığım bu.

Benimde 2 TB SSD var PC'de aynı durumda. Ama PS5 dolu. Çünkü oyunlar malum Mac'de de 512 yeter diyorum. Deri kılıfı nerden almıştınız?

Benim de 2 TB SSD var PC'de aynı durumda. Ama PS5 dolu. Çünkü oyunlar malum Mac'de de 512 yeter diyorum. Deri kılıfı nereden almıştınız?

İçine sadece MacBook sığıyor extra bir şey koyamazsın bilgin olsun . Benim işime yarıyor çünkü 15x15 postacı çantam var şarj aletini telefonumu cüzdanımı anahtarları onunla taşıyorum. Zaten kullanıyordum şarj aletide küçük olunca çok rahat taşıyabiliyorum. Ama öneririm benim çok hoşuma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…