MacBook Pro vs MacBook Air

Tyrr

Decapat
Daha fazla  
Genel olarak kod vs Adobe uygulamalarında render alacağım, bazen 3D projeleri için de yanımda bulundurmam gerekecek gibime geliyor. Gaming laptop almak istemiyorum, evde kullanmak için bir masaüstü sistemim de ayrıyeten var. MacBook Air boyut ve renk olarak çok hoşuma gitti ancak insanlar bildiğin gömmüşler. Çevremde de "Air bir haltına yaramaz, Pro alman lazım" diyenler var. Ne yapayım, bir fikir verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende M1 air var, kod yazmak için kullanıyorum. Emulatör çalıştığında falan yavaş oluyor bazen, onun dışında sıkıntı yaşamadım. Alabiliyorsan pro alman daha iyi olur uzun vadede.

Hocam özellikle render durumundan dolayı pro çok önde air modeline göre, bütçe sorununuz yoksa tabiki pro alın. Aldığınıza pişman olmazsınız.

Amatör video veya kod işleri için Air modeli de yeterli olabilir, ancak işler ilerlediğinde sorun olabileceği için bütçe sorununuz yoksa kesinlikle Macbook Pro alın.

Air bir haltına yaramaz diyenlerin söylemleri hata, ancak Pro ile de kesinlikle önemli bir fark var.

Hocam bütçe olarak bir sıkıntım yok, dediğiniz gibi önemli bir fark varsa Pro modeline yönelmek iyi olacak benim için. Teşekkür ederim.

Air alma diyen adam hayatinda MacBook kullanmamistir. Kisa ve net.
Yapay zeka sistemleri uzerinde calisiyorum. Buyuk verileri okurken testini yaptigim 4050 ve 4060'a nazaran yaklasik 17 dakika daha onceden bitirebiliyor. M3 modelleri bu konularda inanilmaz guclu.

Tabii Pro modeli bu isin en ust seviyesi. M4 modelleri Air'a nazaran yapay zeka gibi veri okuma islerinde neredeyse %100 daha performansli ve soguk calisiyor.

Tamamdır hocam sağ olun, teşekkür ederim.

Hocam ben oyun tasarımcıyım. Evde güzel bir masaüstü setupım var ama dışarıda mobilite konusunda çok kötü oluyor bu durum, Air modeller de gayet hoş ve zarif ama performans açısından Pro modellere göre geride kalıyor. Aynı anda 4-5 uygulama çalışıyorum ve fan olmadığı için sistem ısınır diyorlar yavaş çalışır diyorlar işini yavaşlatır diyorlar, böyle denince de Air almaktan biraz çekindim açıkçası Pro modeli de düşünmeye başladım. Ayrıca React Native başlamayı da düşünüyorum yani biraz fazla yük binecek. Ne yapsam bilemedim.

Air modeli daha cok yazilimcilara hitap ediyor. React Native icin sorun olmasa da, 3D modellemeler veya Adobe gibi uygulamalar icin Pro modeli cok daha iyi bir tercih olur. Malum yuk altinda Air modelleri inanilmaz isiniyor bu da performans dususune sebep oluyor.

Malum sonuc olarak sizin icin uzun vadede Pro modeli en hayirlisi olur.

3D konuysa Pro daha iyi olabilir, cpu/gpu performansında sıcaklık sorun olabilir.

4-5 uygulama açarsan ısınır gibi bir şey söylemek bence doğru değil çünkü kullandığın uygulamalara göre ısınıp ısınmayacağı değişir.

Keşke internette gerçekçi karşılaştırmalar yapsalar da M4 Air ve M4 Pro versiyonlarının farkını görebilsek mesela 2 saatlik stress testleri vb. 15 dk cık stress testinde fan farkını gösteriyorlar Air Pro'dan sadece %5 daha yavaş falan diyorlar. Anca çocuk kandırırlar bu veriler ile.

Son düzenleme:

Unity Blender Photoshop VS Code gibi uygulamalar hocam

Haklısınız ama maalesef ki bu dediklerinizi yapmıyorlar. Galiba riske atmayıp Pro almak durumunda kalıca.

Unity Blender Photoshop VS Code gibi uygulamalar hocam

Haklısınız ama maalesef ki bu dediklerinizi yapmıyorlar. Galiba riske atmayıp Pro almak durumunda kalıca.

Uygulamaları bilmiyorum. Ancak 3 boyutlu olmayan herhangi bir şey için Air'ın yeterli oldugunu söyleyebilirim. 3 boyutlu çalışmalar ise iyice karar ver ama render alırken de Air ile render alırken ortalama süre 15 dk deyip 2 dk sonra 19dk ya çıkabiliyor kalan süre aşırı ısınmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…