Hocam özellikle render durumundan dolayı Pro çok önde Air modeline göre, bütçe sorununuz yoksa tabii ki Pro alın. Aldığınıza pişman olmazsınız.
Amatör video veya kod işleri için Air modeli de yeterli olabilir, ancak işler ilerlediğinde sorun olabileceği için bütçe sorununuz yoksa kesinlikle MacBook Pro alın.
Air bir haltına yaramaz diyenlerin söylemleri hata, ancak Pro ile de kesinlikle önemli bir fark var.
Air alma diyen adam hayatinda MacBook kullanmamistir. Kisa ve net.
Yapay zeka sistemleri uzerinde calisiyorum. Buyuk verileri okurken testini yaptığım 4050 ve 4060'a nazaran yaklasik 17 dakika daha onceden bitirebiliyor. M3 modelleri bu konularda inanilmaz guclu.
Tabii Pro modeli bu isin en ust seviyesi. M4 modelleri Air'a nazaran yapay zeka gibi veri okuma islerinde neredeyse %100 daha performansli ve soguk calisiyor.
Air modeli daha cok yazilimcilara hitap ediyor. React Native icin sorun olmasa da, 3D modellemeler veya Adobe gibi uygulamalar icin Pro modeli cok daha iyi bir tercih olur. Malum yuk altinda Air modelleri inanilmaz isiniyor bu da performans dususune sebep oluyor.Hocam ben oyun tasarımcıyım. Evde güzel bir masaüstü setupım var ama dışarıda mobilite konusunda çok kötü oluyor bu durum, Air modeller de gayet hoş ve zarif ama performans açısından Pro modellere göre geride kalıyor. Aynı anda 4-5 uygulama çalışıyorum ve fan olmadığı için sistem ısınır diyorlar yavaş çalışır diyorlar işini yavaşlatır diyorlar, böyle denince de Air almaktan biraz çekindim açıkçası Pro modeli de düşünmeye başladım. Ayrıca React Native başlamayı da düşünüyorum yani biraz fazla yük binecek. Ne yapsam bilemedim.
MacBook Pro 14 inc M4 10CPU 10GPU 16GB 512GB Uzay Siyahı MW2U3TU/A - Apple - PT
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M4 10CPU 10GPU 16GB 512GB Uzay Siyahı MW2U3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partnerwww.pt.com.tr Genel olarak kod vs Adobe uygulamalarında render alacağım, bazen 3D projeleri için de yanımda bulundurmam gerekecek gibime geliyor. Gaming laptop almak istemiyorum, evde kullanmak için bir masaüstü sistemim de ayrıyeten var. MacBook Air boyut ve renk olarak çok hoşuma gitti ancak insanlar bildiğin gömmüşler. Çevremde de "Air bir haltına yaramaz, Pro alman lazım" diyenler var. Ne yapayım, bir fikir verirseniz çok sevinirim.MacBook Air 15 inc M4 10CPU 10GPU 16GB 512GB Gece Yarısı MW1M3TU/A - Apple - PT
Apple markalı MacBook Air 15 inc M4 10CPU 10GPU 16GB 512GB Gece Yarısı MW1M3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partnerwww.pt.com.tr 
3D konuysa Pro daha iyi olabilir, cpu/gpu performansında sıcaklık sorun olabilir.
4-5 uygulama açarsan ısınır gibi bir şey söylemek bence doğru değil çünkü kullandığın uygulamalara göre ısınıp ısınmayacağı değişir.
Unity Blender Photoshop VS Code gibi uygulamalar hocam
Haklısınız ama maalesef ki bu dediklerinizi yapmıyorlar. Galiba riske atmayıp Pro almak durumunda kalıca.