Çözüldü MacBook RAM yoğunluğu normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArdaReis00

Decapat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Dün MacBook aldım ve bugün ve dün sayarsak 6 saat kullanmışımdır. Ama içimde bir korku var etkinlik monitöründe ne kadar RAM kullanmışım baktım sizce bu değerler 6 saat kullanıma göre normal mi? 4 senede sorun yaratır mı?

IMG_0321.jpeg

Son düzenleme:
Çözüm
Bellek yoğunluğuna bakacaksınız. Yeşil ise sorun yok. Orta ise RAM'i biraz boşaltmak gerekli fakat endişelenecek durum yok ancak kırmızı ise arka planda çalışan şeyleri kapatmanız gerekiyor yoksa bilgisayar RAM belleğiniz dolunca kendini yeniden başlatacaktır. Şu an benim bellek yeşil gözüküyor yani herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Macbook'lar uygulamaları kapattığın zaman onların process'ini öldürmek yerine, kullanıcıya hızlı bir deneyim vermek için, arkaplana alırlar ve bu da RAM kullanımı demektir. Macbook'larda bu tür RAM kullanımıyla karşılaşman gayet doğal.

Bellek yoğunluğuna bakacaksınız. Yeşil ise sorun yok. Orta ise RAM'i biraz boşaltmak gerekli fakat endişelenecek durum yok ancak kırmızı ise arka planda çalışan şeyleri kapatmanız gerekiyor yoksa bilgisayar RAM belleğiniz dolunca kendini yeniden başlatacaktır. Şu an benim bellek yeşil gözüküyor yani herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Çözüm
Hocam kaç inç olan modeli aldınız?

MacBook Air M.2 13.6 8 GB RAM 256 GB SSD.

Bellek yoğunluğu yeşil.

MacBook Air M.2 13.6 8 GB RAM 256 GB SSD.

Bellek yoğunluğu yeşil.
Dediğim gibi belleğiniz henüz boş yani bir sorun yok. Sabah 21.5 inç 2011 Mid iMac bilgisayarımı açtım aktif bir şekilde photoshop ve arka planda bir çok şey kullandım, saat şu an 18:06 ve bellek bende de yeşil. Korkulacak veya telaşlanacak bir durum söz konusu değil.

Dediğim gibi belleğiniz henüz boş yani bir sorun yok. Sabah 21.5 inç 2011 mid iMac bilgisayarımı açtım aktif bir şekilde Photoshop ve arka planda birçok şey kullandım, saat şu an 18:06 ve bellek bende de yeşil. Korkulacak veya telaşlanacak bir durum söz konusu değil.

Peki teşekkür ederim içim rahatladı :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı