Hocalarım merhaba. İnşaat mühendisiyim. Şu an bir laptop arayışı içerisindeyim. Halihazırda şirket bilgisayarımız var fakat hem evde hem de dışarıda çalışabileceğim bir laptop arayışı içerisindeyim ama ne alacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Bu konuyla alakalı birçok başlık açılmış çoğunu da okudum. Fakat bilen ve kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa birkaç sorum olacaktı.
Öncelikle benim gibi AutoCAD, idecad, sap2000, Lumion gibi programlar kullanan biri için Mac olur mu? İdecad gibi programlar Mac de çalışmıyor fakat yan ürün olarak Windows kurup IDE için Windows'a geçebiliyosun dedi bazı arkadaşlar ve kesinlikle Mac almalısın dediler. Fakat Mac de çalışmayacak programlarım için neden Mac alayım ki? Bu kadar mı hızlı ve kullanışlı Mac. Bir de bu M1 işlemci M2 işlemci falan ne oluyor tam olarak hiç bilmiyorum. Normal laptoplar da Intel'in i7'si hatta i5'i bile benim işimi çok rahat görüyordu. Sadece bazen AutoCAD'i, yanında idecadi açıp analiz yaparken kasabiliyor bilgisayar. Bazen de render alıyoruz kasabiliyor falan.
Bir diğer sorum Mac almayacaksam ne alabilirim? Beni uzun süre idare edebilecek, gerek iş için gerekse de bazen kafa dağıtmalık oyun oynatacak, şarjı biraz iyi gidecek, öyle zırt pırt arıza vermeyecek bir PC için ne alabilirim? Hangi markalar iyidir? HP Casper gibi markalardan uzak duruyorum genel olarak. MSI ve Monster iyi diyenler var ama Monster'a söven de çok uzak durun diyen de çok.