MacBook vs diğer laptoplar

mkalpkiray

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. İnşaat mühendisiyim. Şu an bir laptop arayışı içerisindeyim. Halihazırda şirket bilgisayarımız var fakat hem evde hem de dışarıda çalışabileceğim bir laptop arayışı içerisindeyim ama ne alacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Bu konuyla alakalı birçok başlık açılmış çoğunu da okudum. Fakat bilen ve kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa birkaç sorum olacaktı.

Öncelikle benim gibi AutoCAD, idecad, sap2000, Lumion gibi programlar kullanan biri için Mac olur mu? İdecad gibi programlar Mac de çalışmıyor fakat yan ürün olarak Windows kurup IDE için Windows'a geçebiliyosun dedi bazı arkadaşlar ve kesinlikle Mac almalısın dediler. Fakat Mac de çalışmayacak programlarım için neden Mac alayım ki? Bu kadar mı hızlı ve kullanışlı Mac. Bir de bu M1 işlemci M2 işlemci falan ne oluyor tam olarak hiç bilmiyorum. Normal laptoplar da Intel'in i7'si hatta i5'i bile benim işimi çok rahat görüyordu. Sadece bazen AutoCAD'i, yanında idecadi açıp analiz yaparken kasabiliyor bilgisayar. Bazen de render alıyoruz kasabiliyor falan.

Bir diğer sorum Mac almayacaksam ne alabilirim? Beni uzun süre idare edebilecek, gerek iş için gerekse de bazen kafa dağıtmalık oyun oynatacak, şarjı biraz iyi gidecek, öyle zırt pırt arıza vermeyecek bir PC için ne alabilirim? Hangi markalar iyidir? HP Casper gibi markalardan uzak duruyorum genel olarak. MSI ve Monster iyi diyenler var ama Monster'a söven de çok uzak durun diyen de çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook bence kötü çünkü çoğu uygulamayı açmıyor özellikle oyunları. Siz mühendis oldupunuz için hangi programları açar açmaz bilmiyorum. Ben olsam gözğm kapalı diğer laptopları alırdım. iPhone kullanoyorsanız MacBook ile güzel uyum sağlıyor tek artısı bence.

Monster bence güzel bizde var ama çok ısınıyor ve uçak gibi fan sesi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
ıphone kullanmıyorum şimdilik kullanma niyetim de yok. monster ı öven de söven de çok nedense. ama derdim gaming laptop değil aslında. ama almışken kaliteli bir şey olsun diyince direk gaming laptoplara yönlendiriyorlar.

MSI Acer güzel tercih olabilir. Yurt dışından getirme imkanınız varsa bi amerikan markası vardı kasalı gücündeydi.

MacBook'lar ekran süresi, stabilite, performans ve ekosistem konusunda çok iyi laptoplar.

M1, M.2 dediğimiz şeyler Apple silicon işlemciler bütçenizi belirtirseniz bütçeye göre bir MacBook önerebiliriz, Windows alacaksanız Monster falan almamanızı tavsiye ederim.

Monster artısı ömür boyu bakımı var. Belirttiğim sorunları dışında bir sorunu yok diye biliyorum. Abim kullanıyor.

Msı değildi

Alienwile

alienware
hepsiburada da bir tane tek var o da 160 bin lira. dediğiniz gibi yurtdışından getirtmek lazım.

Ya Mac kullanan herkes çok övüyor. Ama dediğim gibi benim kullandığım çoğu programı çalıştırmıyor. Mesela AutoCAD destekliyor Mac ama cracklenmiyor diye biliyorum. AutoCAD de yıllık 60 bin mi 80 bin lira mı öyle bir şey.

Bütçe olarak 80-100 bine kadar da çıkabilirim aslında ama dediğim gibi amacım çok üst düzey bir laptop alayım GTA 6 oynayayım değil. Beni idare edecek, birden çok işlem yaparken kasmayacak, şarjı biraz iyi gidecek, böyle uzun bir süre yeni bir PC aramam gerekmeyecek bir şey arıyorum aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…