Selam dostlar bilgisayar mühendisi öğrencisiyim ve oyun oynamayı seviyorum. Laptop bakacağım kendime ve kafamda şu sorular oluştu;
Direkt Ryzen 7 4800h + RTX2060 + 16 GB RAM (Legion) mı alsam yoksa bir Apple M1 + 16 GB RAM (MacBook Air) mi alsam karar veremedim.
Eğer MacBook alırsam 1 sene çalışıp masaüstü toplamak gibi bir düşünce var aklımda siz ne diyorsunuz?
Selam dostlar bilgisayar mühendisi öğrencisiyim ve oyun oynamayı seviyorum. Laptop bakacağım kendime ve kafamda şu sorular oluştu;
Direkt Ryzen 7 4800h + RTX2060 + 16 GB RAM (Legion) mı alsam yoksa bir Apple M1 + 16 GB RAM (MacBook Air) mi alsam karar veremedim.
Eğer MacBook alırsam 1 sene çalışıp masaüstü toplamak gibi bir düşünce var aklımda siz ne diyorsunuz?
Hacılar ben laptopun uzun ömürlüde olmasını istiyorum eğer MacBook alırsam masaüstünü 1 yıl sonra alacağım 1 sene idare ederim oyunsuz ama Legion alırsam 5 6 yıl sonra işe yaramaz hale geleceğini düşünüyorum.
O zaman MacBook Air 16 GB RAM ve 512 GB seçenekli alsan uzun zaman kullanırsın. Yeni MacBook Air ile Pro arasında çok fazla özellik yok o yüzden macbookair al geç.
Sen bilirsin ama glocalzone isimli bir uygulama var. Oradan da getirebilirsin MacBook'un ucuz olduğu ülkelerden. Fiyat bayağı fark ediyor.